Πορτοκάλι Βιολογικό (Orange) 10ml Ancient Wisdom

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8312
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Ονομασία citrus cinensis
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Brazil
Εταιρεία Ancient Wisdom
Barcode 5055796562411
Απολαύστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ψυχικής ευεξίας με το αιθέριο έλαιο Πορτοκάλι της εταιρείας Ancient Wisdom και αφεθείτε σε ένα μοναδικό ταξίδι αισθήσεων.

Το αιθέριο έλαιο Πορτοκάλι προέρχεται από το καρποφόρο δέντρο με την λατινική ονομασία Citrus sinensis ή Citrus aurantium dulces της οικογένειας Rutaceae και είναι εγγενές στην νοτιοδυτική Κίνα. Το πορτοκάλι, όπως και πολλά άλλα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, εξάγεται από τη φλούδα του φρούτου με ψυχρή έκθλιψη. Αναδύει ένα γλυκό και αναζωογονητικό άρωμα και συνδυάζεται με αιθέρια έλαια όπως το Γαρύφαλλο, η Κανέλα, η Λεβάντα, το Λιβάνι, το Σανταλόξυλο, το Τεϊόδεντρο δημιουργώντας μοναδικές αρωματικές συνέργιες.

Το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού είναι τονωτικό, αντιγηραντικό, αντιμικροβιακό και αφροδισιακό. Αμβλύνει το άγχος, τον θυμό, την κατάθλιψη και τις πάσης φύσης φλεγμονές, ενώ συγχρόνως μειώνει τα περιστατικά επώδυνων και αντανακλαστικών μυϊκών συσπάσεων. Εφαρμόζεται παραδοσιακά στο μασάζ, αυξάνοντας τη ροή του αίματος και ανακουφίζοντας από τον πονοκέφαλο, το στρες, τη διάρροια, τη δυσκοιλιότητα και τη δυσπεψία.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ανακουφίζουν από τον βήχα και την καταρροή, καταπραΰνοντας τον ρινικό ερεθισμό, ενώ η αντιμικροβιακή του δράση βοηθά στην αποτροπή της μόλυνσης και της ανάπτυξης βακτηρίων σε μικρά κοψίματα, εκδορές και τσιμπήματα εντόμων. Επιπλέον, μειώνει τα σημάδια της ακμής και του ερεθισμού, καταπολεμά πανάδες και δυσχρωμίες, προστατεύει και ενδυναμώνει το αγγειακό πλέγμα που οξυγονώνει την επιδερμίδα και λειαίνει την υφή του δέρματος, ενώ περιέχει και ευεργετικές ιδιότητες για το τριχωτό της κεφαλής.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού είναι γνωστό ότι αναζωογονεί το μυαλό και το σώμα και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ συμβάλλει και στην ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου, καθώς και στη βελτίωση της μνήμης.

Προφυλάξεις
Πιθανή ευαισθησία του δέρματος. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Για χρήση κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια, το εσωτερικό των αυτιών και τις ευαίσθητες περιοχές. Το Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι όπως και πολλά άλλα έλαια εσπεριδοειδών, είναι φωτοευαίσθητο, επομένως θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στο ηλιακό φως αμέσως μετά την τοπική εφαρμογή του.

Δείτε επίσης

Μέντα (Peppermint) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Mentha Piperita
€ 16,90   € 12,00
Μυρο Πόσιμο 5ml Terpenic Labs Commiphora myrrha
€ 13,90
Πεύκο (Pine) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body pinus sylvestris
€ 15,60
Επιστροφή στην κορυφή