Ρίγανη Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Aetheleon

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6309
Είδος Ανθόνερα
Βάρος 100 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Aetheleon
Barcode 5214000800040
Ονομασία origanum compactum
Βιολογικό Ανθόνερο Ρίγανης, το οποίο έχει παραχθεί στην Ελλάδα από πιστοποιημένη οργανική απόσταξη καλλιεργούμενης ελληνικής ρίγανης(Origanum vulgare ssp. hirtum) από την εταιρία Aetheleon.

Η Ρίγανη, βότανο με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι γνωστή για την ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση (12 φορές μεγαλύτερη του πορτοκαλιού) και για τις ήπιες αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιασικές και αντιϊκές της ιδιότητες. Το ανθόνερο Ρίγανης Aetheleon που θα βρείτε στο πάντα ενημερωμένο κατάστημα Sensities είναι ένα ιδιαίτερα ευεργετικό και ασφαλές για τον οργανισμό προϊόν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοματικό διάλυμα για την θεραπεία των αφθών, των στοματικών πληγών, των φλεγμονών των ούλων και των δοντιών, για γαργάρες σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, φαρυγγίτιδας και λαρυγγίτιδας, ενώ συμβάλλει με φυσικό τρόπο και στην υγιεινή της στοματικής κοιλότητας. Ακόμη και το ανθόνερο “καίει” ελαφρά στη γεύση. Ως εκ τούτου πρέπει να αραιώνεται με νερό. (1 μέρος ανθόνερο προς 3 μέρη νερό).

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την φροντίδα του δέρματος, ως τονωτική λοσιόν με ήπια αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση, αλλά και την αντιμετώπιση των μυκήτων (για ποδόλουτρο), ενώ λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυτικό, ήπιο καθαριστικό επιφανειών (π.χ. για της πάγκους της κουζίνας), αλλά και για την γενικότερη υγιεινή του σπιτιού, (ως αρωματικό και καθαριστικό χώρου), κυρίως κατά την περίοδο έξαρσης των ιώσεων. Τέλος, χρησιμοποιείται και σε ζύμες αρτοποιίας (ψωμιά, αρτοσκευάσματα, βάσεις πίτσας) αλλά και σε σάλτσες για επιπλέον άρωμα.

Προσοχή! Δεν αποτελεί ιατρικό σκεύασμα και δεν προορίζεται για τη θεραπεία ασθενειών.

Το Aetheleon είναι ένα οργανικό οικογενειακό αγρόκτημα μικρής κλίμακας, κοντά στην Θεσσαλονίκη, αφιερωμένο στην παραγωγή αιθέριων ελαίων υψηλής ποιότητας από ελληνικές ποικιλίες βοτάνων. Το αγρόκτημα και τα προϊόντα της Aetheleon είναι πιστοποιημένα βιολογικά από την Biohellas και εποπτεύονται από ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης της διαδικασίας καλλιέργειας, με σκοπό την υποστήριξη ενός ισορροπημένου, ενεργειακά αποδοτικού και βιώσιμου οικοσυστήματος, με προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας.

Δείτε επίσης

Κρίταμος Ανθόνερο 150ml IkariaNature crithmum maritimum
€ 8,90
Αμαμελίδα Ανθόνερο 100ml Nature & Body Hamamelis virginiana
€ 3,90
Υλάνγκ Υλάνγκ Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Nature & Body Cananga odorata
€ 3,90
Άγρια Λεβάντα Ανθόνερο 150ml IkariaNature lavandula stoechas
€ 8,90
Μέντα Ανθόνερο 150ml IkariaNature Mentha Piperita
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή