Δαμασκηνέλαιο (Plum Kernel) 100ml Nature & Body

€ 18,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2221
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία prunus domestica
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902316
Προέλευση United Kingdom
Το λάδι του Δαμάσκηνου (Plum Kernel Oil) προέρχεται από τους σπόρους των καρπών του φυτού Prunus Domestica, της κοινής Δαμασκηνιάς. Πρόκειται για ένα νέο σχετικά λάδι, το οποίο βρίσκει όλο και περισσότερες εφαρμογές στη βιομηχανία των καλλυντικών. Είναι αρκετά λεπτόρευστο με ήπια χαρακτηριστική μυρωδιά που παραπέμπει σε "φρεσκάδα".

Το λάδι Δαμάσκηνου έχει χρυσοκίτρινο χρώμα και είναι ιδιαίτερα αρωματικό (ένας συνδυασμός αμύγδαλου και marzipan). Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Ολεϊκά (περίπου 60%) και Λινολεϊκά (περίπου 25%) οξέα και σε βιταμίνη Ε (α-tocopherol). Περιέχει ακόμη βήτα-καροτένη και βιταμίνη Β.

Το λάδι Δαμάσκηνου έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά, που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα έλαια βάσης. Το πρώτο είναι το άρωμα του, το οποίο επιτρέπει τη παρασκευή αρωματικών καλλυντικών και σαπουνιών χωρίς τη προσθήκη επιπλέον αρωματικών συστατικών. Το δεύτερο είναι η απίθανη απορροφητικότητα του - είναι ένα από τα λάδια με τη πιο "ταχεία" απορρόφηση από την επιδερμίδα. Αυτή η απορροφητικότητα, καθιστά το λάδι Δαμάσκηνου ιδανικό για την ενυδάτωση πιο ευαίσθητων περιοχών, όπως τα μάτια, ο λαιμός και τα χείλη.

To λάδι Δαμάσκηνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, ή να αποτελέσει πολύτιμο συστατικό των σπιτικών σας καλλυντικών και σαπουνιών. Είναι κατάλληλο για ώριμες και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Το λάδι Δαμάσκηνου που προσφέρεται από τα Sensities είναι ακατέργαστο (unrefined), 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες.

Δείτε επίσης

Κολοκύθα (Pumpkin Seed) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body cucurbita pepo
€ 11,90
Καλέντουλα σε Ηλιέλαιο (Hotel Calendula) 50ml Mira calendula officinalis
€ 8,90
Βερικοκέλαιο (Apricot Kernel) Λάδι 100ml Nature & Body prunus armeniaca
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή