Κιρσοί (Σ)

€ 11,80


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5658
Είδος Συνταγές
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 4 × 10 ml
Οι κιρσοί είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο που απασχολεί ενήλικες όλων των ηλικιών, και κυρίως τις γυναίκες. Πρόκειται ουσιαστικά για διασταλμένες φλέβες (οι φλέβες τεντώνουν, μακραίνουν ανώμαλα, το τοίχωμά τους λεπταίνει και αποκτούν ελικοειδή εμφάνιση) πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, στην περιοχή των μηρών και στις γάμπες, οι οποίες και προκαλούν πόνο, κούραση, αίσθημα φλόγωσης, θρομβώσεις, καθώς και την αίσθηση του πρόσθετου βάρους στα πόδια. Οφείλονται σε πλήθος παραγόντων, κάποιοι εκ των οποίων είναι η κληρονομικότητα, η πολύωρη ορθοστασία, η παχυσαρκία, η χρήση αντισυλληπτικών, η δυσκοιλιότητα και οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εφηβείας και της εμμηνόπαυσης.
Η συνταγή που σας προτείνουμε καταπραΰνει τον πόνο, μετριάζει τα συμπτώματα και συμβάλλει στη αποθεραπεία εξασφαλίζοντας τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στο σημείο που πάσχει. Θα χρειαστείτε:

Α. Ένα μπολ, στο οποίο θα έχετε ρίξει 1 φλιτζάνι κρύο νερό.

Β. Μικρά βαμβακερά επιθέματα.

Γ. 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο Λεμόνι.

Δ. 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Κυπαρίσσι.

Ε. 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Άρκευθο.

ΣΤ. 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο Μέντα.

Το αιθέριο έλαιο λεμόνι αναστέλλει τη φλεγμονώδη απόκριση, ανακουφίζει αποτελεσματικά από τον πόνο και ενεργοποιεί τη λεμφική παροχέτευση, ενώ ταυτόχρονα ασκεί έντονη αναζωογονητική δράση, προσφέροντας στο σώμα άμεση ανακούφιση.
Τα αιθέρια έλαια του κυπαρισσιού και του αρκεύθου θεωρούνται το καλύτερο ιάμα για τη θεραπεία των κιρσών, καθώς διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση του λεμφικού συστήματος και δρουν ενάντια στη φλεβίτιδα, την κατακράτηση υγρών, καθώς και στα οιδήματα, ενώ παράλληλα μειώνουν και την αίσθηση της πίεσης και του βάρους στα πόδια.

Το αιθέριο έλαιο της μέντας θεωρείται κατάλληλο για της τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ χάρη στην ισχυρή αναλγητική του δράση, είναι ιδανικό για την ανακούφιση από τις κράμπες που συχνά συνοδεύουν τα οιδήματα και τις ευρυαγγείες.
Αναμίξτε τις σταγόνες των αιθέριων ελαίων σε ένα μπουκαλάκι και προσθέστε το μείγμα στο μπολ με το νερό, ανακατεύοντας δυνατά. Βρέξτε τα επιθέματα μέσα στο κρύο νερό και στύψτε τα καλά. Τοποθετήστε τα στην πάσχουσα περιοχή και κρατήστε τα για αρκετή ώρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές την ημέρα.

Αγοράζοντας και τα 4 αιθέρια έλαια της συνταγής, σας προσφέρουμε μπουκαλάκι 10ml με πρακτικό καπάκι για να κάνετε τις δικές σας αναμείξεις.

Δείτε επίσης

Πριν την Αθληση (Σ)
€ 9,90
Τονωτική Μάσκα Μαλλιών (Σ)
€ 14,90
Ακμή A (Σ)
€ 5,90
Πυρετός (Σ)
€ 4,90
Απολέπιση (Σ)
€ 16,90
Επιστροφή στην κορυφή