Καριτέ Βούτυρο 100gr

€ 3,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2261
Είδος Βούτυρα
Βάρος 100 gr
Προέλευση United Kingdom
Το Βούτυρο Καριτε (Shea Butter) προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa, το οποίο το συναντάμε στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Το δέντρο αρχίζει να παράγει καρπούς, οι οποίοι μοιάζουν με μεγάλα δαμάσκηνα, όταν φτάσει σε ηλικία 10-15 ετών. Το Βούτυρο Καριτε φαίνεται να ήταν γνωστό από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου, καθώς υπάρχουν κείμενα που αναφέρουν τη μεταφορά του με καραβάνια. Το όνομα του προέρχεται από τη Σενεγαλέζικη λέξη ghariti που περιγράφει το δέντρο και η οποία στα Γαλλικά αποδώθηκε ως "karité".

To Βούτυρο Καριτε αποτελείται από 5 φυτικά λιπαρά οξέα, με τα στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά να αντιπροσωπεύουν το 85-90% της σύνθεσης του. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικά λιπαρα, προσδίδει στο Βούτυρο Καριτε καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες. Η χρήση του αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας. Το Βούτυρο Καριτε είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φαινολικές ουσίες (Phenolic compounds), οι οποίες γνωρίζουμε πως παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδοτική δράση. Από τις 10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βούτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες (catechins) οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάϊ. Οι Κατεχίνες θεωρείται πως αυξάνουν την άμυνα της επιδερμίδας έναντι των εξωτερικών συνθηκών όπως είναι η μόλυνση και η ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως αντιγηραντικοί παράγοντες καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. To Βούτυρο Καριτε περιέχει βιταμίνες Ε και Α, οι οποίες παρουσιάζουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.

Το Βούτυρο Καριτε είναι "στέρεο" σε θερμοκρασία δωματίου (μέχρι τους 25C). Παρόλα αυτά "λιώνει" αμέσως όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και της χαρίζει, άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση. Όταν χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών, το Βούτυρο Καριτε αποτελεί ένα καταπληκτικό προϊόν το οποίο χαρίζει πλούσιο απαλό αφρό.

Το Βούτυρο Καριτε που σας προσφέρουμε στα Sensities είναι επεξεργασμένο και φιλτραρισμένο, 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες. Σας παραδίδεται συσκευασμένο σε διάφανο πλαστικό δοχείο.

Δείτε επίσης

Καρύδα Λάδι (Βούτυρο) 100gr
€ 2,90
Κακάο Οργανικό 100gr
€ 7,90
Κακάο Βούτυρο 100gr
€ 4,90
Φοινικέλαιο Οργανικό 100gr
€ 1,90
Καρύδα Οργανική 100gr
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή