Μάνγκο Βούτυρο 100gr

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2264
Είδος Βούτυρα
Βάρος 100 gr
Προέλευση United Kingdom
Το Βούτυρο Μανγκο (Mango Butter) προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Mangifera Indica, του γνωστού μας Μάνγκο. Πρόκειται για το εξωτικό φρούτο με τη μεγαλύτερη διάδοση και καλλιέργεια, με τη συνολική παραγωγή του να ξεπερνάει τους 39 εκατομύρια τόνους σε παγκόσμια κλίμακα. Η ονομασία του πιθανολογείται πως προέρχεται από την Ινδική λέξη māṅgai (στη γλώσσα Tamil).

Το Βούτυρο Μανγκο μοιάζει στη σύνθεση του με το Βούτυρο Καριτε, όσον αφορά τα λιπαρά οξέα που περιέχει. Έτσι τα στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά αντιπροσωπεύουν το 80-85% της συνολικής του σύνθεσης. Το γεγονός αυτό καθιστά το Βούτυρο Μανγκο ιδανικό για τη περιποίηση της ξηρής, ταλαιπωρημένης ή "άγριας" επιδερμίδας. Το Βούτυρο Μανγκο θεωρείται πως έχει αντιοξειδοτική δράση, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται για τη καταπολέμηση των ρυτίδων και γενικότερα για την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Θεωρείται ακόμη ιδιαίτερα χρήσιμο για τη περιποίηση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο και για τη περιποίηση αμυχών, εγκαυμάτων, τσιμπημάτων και γενικότερα δερματικών προβλημάτων.

Το Βούτυρο Μανγκο είναι "στέρεο" σε θερμοκρασία δωματίου. Παρόλα αυτά "λιώνει" αμέσως όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και της χαρίζει, άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση. Όταν χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών, το Βούτυρο Μάνγκο αποτελεί ένα καταπληκτικό προϊόν το οποίο χαρίζει απαλότητα στην επιδερμίδα.

Το Βούτυρο Μανγκο που σας προσφέρουμε στα Sensities είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες.

Δείτε επίσης

Καρύδα Οργανική 100gr
€ 4,90
Μονόι Βούτυρο (Λάδι) 100gr
€ 5,90
Καριτέ Οργανικό 100gr
€ 4,90
Καρύδα Λάδι (Βούτυρο) 100gr
€ 2,90
Κακάο Βούτυρο 100gr
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή