Το Πίλημα Της Ελιάς

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5969
Είδος Περιποίηση Σώματος
Βάρος 60 gr
Προέλευση Hellas (Arcadia)
Το ανθρώπινο χέρι, το νερό της φύσης και η πρόβεια ίνα συνεργάστηκαν για αιώνες για να παρασκευάσουν μάλλινο ύφασμα. Στην αρχαία Ελλάδα το έλεγαν πίλημα, στην νεώτερη κετσέ.

Με την ίδια τεχνική δηλαδή ζεστό νερό, μαλλί, σαπούνι και τριβή με χειροποίητο τρόπο δημιουργήθηκε το πίλημα Της Ελιάς, ένα premium προϊόν προσωπικής φροντίδας, κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες. Κάθε πίλημα δουλεύεται ξεχωριστά και αποτελείται από 60γρ. χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου και 100% πρόβειο μαλλί τύπου "θαυμαστό" (Wonder wool), ενώ ανάλογα με την συμπίληση που έχει υποστεί έχει δικό του χρωματισμό και χαρακτήρα.

Το πίλημα Της Ελιάς έχει μεγάλη διάρκεια. Οι μάλλινες ίνες που σφιχταγκαλιάζουν το σαπούνι δημιουργούν μια αντιβακτηριδιακή “τσέπη”, η οποία, καθώς έρχεται σε επαφή με το δέρμα πραγματοποιεί ήπια και αποτελεσματική ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας, ενώ το αγνό σαπούνι ελαιολάδου που περιέχει καθαρίζει το δέρμα χωρίς να το ξηραίνει.
Χρήση: Βρέξτε καλά το πίλημα με ζεστό νερό και τρίψτε το ελαφρά με τα δάκτυλα ώστε να σχηματιστεί αφρός. Κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή που σας ενδιαφέρει και κατόπιν ξεβγάλετε με άφθονο νερό. Μετά την χρήση, ξεπλύνετε το πίλημα με κρύο νερό, πιέστε το ώστε να φύγει το νερό και αφήστε το να στεγνώσει καλά, σε δροσερό μέρος.

Η τέχνη της Συμπίλησης αποτελεί τον αρχαιότερο τρόπο κατασκευής υφάσματος, πολύ πριν τη γένεση του αργαλειού και της υφαντικής τέχνης και έχει τις ρίζες της στις απέραντες στέπες της Μογγολίας και του Κιργιστάν. Λαμβάνει χώρα μέσω της αφαίρεσης του αέρα από το ακατέργαστο μαλλί με αποτέλεσμα την συνένωση των ινών μεταξύ τους και τη δημιουργία του λεγόμενου κετσέ, ο οποίος αποτελεί την πρώτη ύλη για την κατασκευή διαφόρων καλλιτεχνικών, αλλά και χρηστικών αντικειμένων.

Το εργαστήρι Της Ελιάς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία γεννήθηκε το 2008 στο Λεβίδι Αρκαδίας και δραστηριοποιείται με μεγάλη οικολογική ευαισθησία στην παραγωγή χειροποίητων προϊόντων καλλυντικής περιποίησης, χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες.
Επιστροφή στην κορυφή