Κηραλοιφή με μέλι ευκαλύπτου και αλόη από την Melira

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4595
Είδος Κηραλοιφές
Βάρος 40 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Melira
Με καταγωγή από τη μακρινή Αυστραλία, ο ευκάλυπτος είναι ένα μακρόβιο και αειθαλές δέντρο με γρήγορη ανάπτυξη. Η ονομασία του προκύπτει από τη λέξη “ευ” και το ρήμα “καλύπτω” και παραπέμπει στο κάλυμμα που περιβάλλει τα αναπτυσσόμενα άνθη του. Τον 18ο αιώνα η καλλιέργειά του διαδόθηκε στην Ευρώπη και, πλέον, σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν πάνω από 500 είδη ευκαλύπτου. Στην Ελλάδα το πιο διαδεδομένο είδος, που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική, είναι ο ευκάλυπτος ο σφαιρικός (Eucalyptus globulus), που φτάνει σε ύψος τα 80 μ.

Το μέλι ευκαλύπτου έχει σημαντικές αντιμικροβιακές και καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο για την καταπολέμηση των προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος, καθώς μαλακώνει το λαιμό, ηρεμεί το βήχα, και βοηθά στη θεραπεία της φαρυγγίτιδας.
Επιπλέον, θεωρείται ένα καλό αντισηπτικό. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται για την επούλωση πληγών, ελκών, εγκαυμάτων, κοψιμάτων, εκδορών και πληγών. Συχνά συνιστάται σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματισμούς, οσφυαλγίες, δυσκαμψία μυών και διαστρέμματα συνδέσμων και τενόντων. Το ξεχωριστό άρωμα και η γεύση του, σε συνδυασμό με την αντιφλεγμονώδη δράση του, το κάνουν πραγματικά ιδιαίτερο.

Η αλόη, φυτό ποώδες, με χοντρά, χυμώδη φύλλα, από το κέντρο των οποίων βγαίνουν, συνήθως, κιτρινοκόκκινα λουλούδια, ανήκει στην οικογένεια των κρίνων. Συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Φυτρώνει στην Κούβα, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στην Αφρική και στα Κανάρια νησιά. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και αποτελείται κατά 96% από νερό. Αν και υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη αλόης, μόνο δύο χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Αποκαλείται “φυτό της αθανασίας” και θεωρείται ελιξίριο μακροζωίας. Η ονομασία της πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη alloeh, που σημαίνει “πικρή και γυαλιστερή ουσία”. Είναι φυτό που χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, όχι μόνο από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και σε διαφορετικές εποχές.

Η χρήση της αλόης ξεκινά περίπου το 2200 π.X. και τα οφέλη της ήταν γνωστά στην Περσία, στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, στην Ινδία και στην Αφρική. Σύμφωνα με μύθους, υπήρξε το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης, ενώ ο Νικόδημος τη χρησιμοποίησε για την περιποίηση του λειψάνου του Χριστού. Στο δυτικό κόσμο και στην Αμερική, η διάδοσή της οφείλεται σε μεγάλο μέρος στους ισπανούς Ιησουΐτες που τη φύτευαν στις αποικίες. Ωστόσο, μόλις το 1930 άρχισαν να μελετώνται επιστημονικά, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, οι ιδιότητες του φυτού και η δυνατότητα χρήσης του στη δυτική ιατρική.

Η αλόη βέρα βοηθά στην αναζωογόνηση, ενυδάτωση και σύσφιξη της επιδερμίδας, καθώς περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, όπως ένζυμα, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα, τα οποία ενισχύουν όλες τις λειτουργίες του δέρματος και ενεργοποιούν την αυτοθεραπευτική δύναμή του.

Η αλόη χρησιμοποιείται συνήθως ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εγκαύματα, κάλους, ουλές και έρπη, καθώς απορροφάται γρηγορότερα από το νερό, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη επούλωση του δέρματος, ενώ θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία και για την αντιμετώπιση της ακμής. Επιπλέον, η χρήση της επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, συμβάλλει στην καταπολέμηση της φαγούρας, των δερματικών αλλεργιών, των τσιμπημάτων των εντόμων, των εκζεμάτων και των μυκητιάσεων, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση.

Οι κεραλοιφές ήταν οι πρώτες κρέμες ομορφιάς που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαιότητα. Έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα εξαιτίας των ευεργετικών θεραπευτικών στοιχείων των συστατικών τους.

Η εταιρία MELIRA διαθέτει 8 διαφορετικούς τύπους κεραλοιφής, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με μονοποικιλιακά μέλια και εκχυλίσματα βοτάνων ή έλαια φρούτων, προϊόντα πολύτιμα για την ίαση, την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση του δέρματος.
Οι 8 τύποι είναι:
Με μέλι γλυκάνισου και γιασεμί.
Με μέλι θυμαρίσιο και χαμομήλι.
Με μέλι ευκαλύπτου και αλόη.
Με μέλι πορτοκαλιάς και μάνγκο.
Με μέλι αγριοβελανιδιάς και πρόπολη.
Με μέλι θυμαρίσιο και φράουλα.
Με μέλι ερείκης και βατόμουρο.
Με μέλι καστανιάς και ρίγανη.

ΧΡΗΣΗ:
Η Κεραλοιφή MELIRA είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν περιποίησης σώματος καθώς διαθέτει καλλυντική, αλλά και θεραπευτική δράση. Ενδείκνυται για σκασμένα χείλη, φτέρνες, αγκώνες, γόνατα, χέρια, πετσάκια νυχιών. Είναι ιδανική για χρήση μετά την αποτρίχωση ή το ξύρισμα, καθώς καταπραΰνει αποτελεσματικά την ερεθισμένη επιδερμίδα. Επίσης, είναι κατάλληλη για εγκαύματα, ερεθισμούς, έλκη, πληγές, λειχήνες, μυκητιάσεις, ξηροδερμία, καθώς και για δυσμορφίες του δέρματος, όπως, ουλές, κάλους ποδιών, σκασμένο δέρμα.

Η ελληνική ευβοϊκή εταιρία Melira, με λογότυπο το τετράδραχμο της Εφέσου, το οποίο απεικονίζει τη μέλισσα, που από τον 4ο αιώνα π.Χ. λατρευόταν ως θεότητα και η μελισσοκομία ήταν διαδεδομένη σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελληνικού κόσμου, αξιοποιώντας τη μελισσοκομική παράδοση της οικογένειας που ξεκινάει από το 1935 και με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου πλέον, τεχνολογικού εξοπλισμού, δημιουργεί εκλεκτά μονοποικιλιακά μέλια, αλλά και μια σειρά άλλων προϊόντων με βάση το αγνό ελληνικό μέλι, τα οποία έχουν ξεχωρίσει για την υψηλή τους ποιότητα στις εγχώριες αλλά και στις ξένες αγορές.

Η εταιρία πλέον έχει προχωρήσει και στην παραγωγή φυσικών βιολογικών καλλυντικών, ενώ εξειδικεύεται στη δημιουργία παραδοσιακών κεραλοιφών που συνδυάζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού με το βιολογικό ελαιόλαδο, το αγνό μελισσοκέρι, την πρόπολη και φρέσκα, ευωδιαστά βότανα της ελληνικής φύσης.
Το μελισσοκέρι περιέχει 300 περίπου ουσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα συστατικά του ελαιολάδου και της πρόπολης, φτιάχνουν ένα μείγμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά, που τρέφει και τονώνει την ελαστικότητά του δέρματος και έχει καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντισηπτική, μαλακτική και αντιγηραντική δράση.
Επιστροφή στην κορυφή