Κηραλοιφή με μέλι πορτοκαλιάς και μάνγκο από την Melira

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4596
Είδος Κηραλοιφές
Βάρος 40 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Melira
Η πορτοκαλιά είναι ένα από τα πιο πολυπληθή και αγαπημένα εσπεριδοειδή της ελληνικής γης, καθώς ευνοείται ιδιαίτερα από το μεσογειακό κλίμα, όντας ένα δέντρο που δεν αντέχει στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η καταγωγή της κρατάει από την Κίνα και την Ινδία και πρόκειται για ένα αειθαλές δέντρο, χαμηλό σε ύψος με ελαστικά κλαδιά, ώστε να αντέχουν το μεγάλο βάρος των καρπών τους.

Το μέλι από πορτοκάλι κρύβει μέσα του όλο το μεθυστικό άρωμα των εσπεριδοειδών. Είναι ιδιαίτερα εύγευστο και θρεπτικό με ανοιχτό χρώμα και λεπτόρρευστη υφή. Το πορτοκαλόμελο αποκαλείται και “μέλι της ομορφιάς” και φημίζεται για τις καλλυντικές του ιδιότητες, αλλά και για την αγχολυτική και καταπραϋντική του δράση. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, και ιχνοστοιχεία, συστατικά γνωστά για την υψηλή αντισηπτική τους δράση, καθώς και σε εσπεριδίνη, μια φλαβονική γλυκοζιδίνη, η οποία έχει πλούσια αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση. Βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των φλεγμονών και του βήχα, καθώς και στην αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Το μάνγκο, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Mangifera Indica, ανήκει στην οικογένεια Anacardiaceae και είναι ένα από τα πιο νόστιμα και εκλεκτά τροπικά φρούτα. Καλλιεργείται στους Τροπικούς, από την Καραϊβική μέχρι την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία και την Ινδία.
Η ιστορία του μάνγκο μας γυρίζει 6.000 χρόνια πίσω και είναι στενά συνδεδεμένη με τον ινδουισμό. Το δέντρο πιστεύεται ότι κατάγεται από τις χαμηλές πεδιάδες των Ιμαλαΐων, της ινδικής υποηπείρου. Λέγεται ότι ο Βούδας εμφανίστηκε στη σκιά των δέντρων μιας φυτείας μάνγκο. Το όνομά τους προέρχεται από το man-key (“φρούτο του δέντρου”). Το 19o αιώνα, το φρούτο μεταφέρθηκε από εμπόρους στις Δυτικές Ινδίες, την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Το μάνγκο είναι ένα φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C , ενώ αποτελεί και σημαντική πηγή Βήτα-καροτίνης. Το “φρούτο της Ινδίας”, όπως ονομάζεται συχνά, έχει γλυκόξινη γεύση και ελκυστικό άρωμα. Σύμφωνα με μελέτες το μάνγκο έχει σημαντικές ενυδατικές ιδιότητες, παρόμοιες με τα βούτυρα καριτέ και κακάο, ως εκ τούτου λειτουργεί ως ελαφρύ λιπαντικό στο δέρμα. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι διαθέτει και ελαφρές επουλωτικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για το σκασμένο, από τον ήλιο ή το κρύο, δέρμα. Τέλος, ανακουφίζει τους φραγμένους πόρους του δέρματος και είναι κατάλληλο για άτομα που υποφέρουν από ακμή.

Οι κεραλοιφές ήταν οι πρώτες κρέμες ομορφιάς που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαιότητα. Έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα εξαιτίας των ευεργετικών θεραπευτικών στοιχείων των συστατικών τους.

Η εταιρία MELIRA διαθέτει 8 διαφορετικούς τύπους κεραλοιφής, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με μονοποικιλιακά μέλια και εκχυλίσματα βοτάνων ή έλαια φρούτων, προϊόντα πολύτιμα για την ίαση, την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση του δέρματος.
Οι 8 τύποι είναι:
Με μέλι γλυκάνισου και γιασεμί.
Με μέλι θυμαρίσιο και χαμομήλι.
Με μέλι ευκαλύπτου και αλόη.
Με μέλι πορτοκαλιάς και μάνγκο.
Με μέλι αγριοβελανιδιάς και πρόπολη.
Με μέλι θυμαρίσιο και φράουλα.
Με μέλι ερείκης και βατόμουρο.
Με μέλι καστανιάς και ρίγανη.

ΧΡΗΣΗ:
Η Κεραλοιφή MELIRA είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν περιποίησης σώματος καθώς διαθέτει καλλυντική, αλλά και θεραπευτική δράση. Ενδείκνυται για σκασμένα χείλη, φτέρνες, αγκώνες, γόνατα, χέρια, πετσάκια νυχιών. Είναι ιδανική για χρήση μετά την αποτρίχωση ή το ξύρισμα, καθώς καταπραΰνει αποτελεσματικά την ερεθισμένη επιδερμίδα. Επίσης, είναι κατάλληλη για εγκαύματα, ερεθισμούς, έλκη, πληγές, λειχήνες, μυκητιάσεις, ξηροδερμία, καθώς και για δυσμορφίες του δέρματος, όπως, ουλές, κάλους ποδιών, σκασμένο δέρμα.

Η ελληνική ευβοϊκή εταιρία Melira, με λογότυπο το τετράδραχμο της Εφέσου, το οποίο απεικονίζει τη μέλισσα, που από τον 4ο αιώνα π.Χ. λατρευόταν ως θεότητα και η μελισσοκομία ήταν διαδεδομένη σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελληνικού κόσμου, αξιοποιώντας τη μελισσοκομική παράδοση της οικογένειας που ξεκινάει από το 1935 και με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου πλέον, τεχνολογικού εξοπλισμού, δημιουργεί εκλεκτά μονοποικιλιακά μέλια, αλλά και μια σειρά άλλων προϊόντων με βάση το αγνό ελληνικό μέλι, τα οποία έχουν ξεχωρίσει για την υψηλή τους ποιότητα στις εγχώριες αλλά και στις ξένες αγορές.

Η εταιρία πλέον έχει προχωρήσει και στην παραγωγή φυσικών βιολογικών καλλυντικών, ενώ εξειδικεύεται στη δημιουργία παραδοσιακών κεραλοιφών που συνδυάζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού με το βιολογικό ελαιόλαδο, το αγνό μελισσοκέρι, την πρόπολη και φρέσκα, ευωδιαστά βότανα της ελληνικής φύσης.
Το μελισσοκέρι περιέχει 300 περίπου ουσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα συστατικά του ελαιολάδου και της πρόπολης, φτιάχνουν ένα μείγμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά, που τρέφει και τονώνει την ελαστικότητά του δέρματος και έχει καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντισηπτική, μαλακτική και αντιγηραντική δράση.
Επιστροφή στην κορυφή