Αγριοκαστανιά - Ιπποκαστανιά (Horse Chestnut) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4318
Είδος Έλαια Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία Aesculus Hippocastanum
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902286
Έλαιο Ιπποκαστανέας
Η ιπποκαστανέα ή αγριοκαστανιά είναι δένδρο φυλλοβόλο ύψους περίπου 22 έως 23 μέτρων. Μέχρι τον 19ο αιώνα οι Ευρωπαίοι πίστευαν ότι ήταν ιθαγενές των βουνών βόρεια των Ινδιών. Τελικά διαπίστωσαν ότι αυτοφύεται πολύ κοντά τους, στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας και των υπολοίπων βαλκανικών χωρών. Στην Κεντρική Ευρώπη μεταφέρθηκε το 1576 με σπόρους που προέρχονταν από την Κωνσταντινούπολη.

Η ιπποκαστανέα είναι σημαντική πηγή βιοφλαβονοειδών και προανθοκυανιδών, συστατικών γνωστών για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Ο καρπός της είναι πλούσιος σε τανίνη, φλαβόνες, άμυλο, έλαιο, καθώς και στα γλυκοσίδια αισκουλίνη και φραξίνη, ουσίες εξαιρετικά στυπτικές και τονωτικές του κυκλοφορικού συστήματος.

Το έλαιο Ιπποκαστανέας - horse chestnut oil, το οποίο εξάγεται από τους σπόρους του καρπού, είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο για την υγεία των φλεβών. Επιδρά ανακουφιστικά στα αγγεία του κυκλοφορικού συστήματος, καθώς προστατεύει και τονώνει τα τριχοειδή αγγεία, ενισχύοντας τη ροή του αίματος και την ανταλλαγή υγρών ανάμεσα στις κυτταρικές μεμβράνες. Ανακουφίζει έτσι από συμπτώματα μυρμηγκιάσματος, πόνων, κνησμού, κόπωσης και αισθήματος βάρους ή κρύου που συνδέονται με την κακή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια. Είναι επίσης ωφέλιμο στην καταπολέμηση των ρευματισμών, των κιρσών, της φλεβίτιδας, της σκλήρυνσης των αρτηριών, αλλά και των αιμορροΐδων.

Βοηθά επίσης στη μείωση του οιδήματος (πρήξιμο με υγρό) μετά από τραυματισμό, ιδιαίτερα σε αθλητικές κακώσεις, ή από χειρουργική επέμβαση. Εδώ και μερικά χρόνια έχει επίσης καταστεί σαφής η ευεργετική χρήση του ελαίου σε δερματικά προβλήματα, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της γήρανσης της επιδερμίδας.
Προσοχή!Το έλαιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω σε σκασμένο δέρμα γιατί οι σαπωνίνες που περιέχονται στη σύστασή του, μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμό.

Δείτε επίσης

Ελίχρυσος (Everlasting) Λάδι 100ml Nature & Body helichrysum stoechas
€ 7,90
Μαύρο Κύμινο Λάδι 100ml Nature & Body nigella sativa
€ 9,90
Πορτοκάλι (Orange) Λάδι 100ml Nature & Body citrus sinensis
€ 9,90
Καρύδα Λάδι 1Lt Nature & Body cocos nucifera
€ 29,90
Musk Rose Βιολογικό Λάδι 50ml Haut Segala
€ 23,90
Επιστροφή στην κορυφή