Γιαούρτι Άργιλος Ζεόλιθος NGC by Elen

€ 4,50 € 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2848
Είδος Σαπούνια
Προέλευση Hellas
Βάρος 100 gr
Ο συνδυασμός Γιαουρτιού, Λευκού Άργιλου και Ζεόλιθου προσδίδει σε αυτό το χειροποίητο σαπούνι εκπληκτικές ιδιότητες. Πρόκειται για ένα σαπούνι κατάλληλο για τη περιποίηση της λιπαρής επιδερμίδας και για το βαθύ καθαρισμό προσώπου και σώματος. Καθαρίζει τους πόρους, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μειώνει σμήγμα και λιπαρότητα. Είναι κατάλληλο για την ακμή.

Το Γιαούρτι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αμινοξέα, σε βιταμίνες και σε μεταλλικά άλατα, όπως είναι το Ασβέστιο και το Κάλιο. Αποτελεί εξαιρετική πηγή Πρωτεϊνών, Βιταμίνης Β2 και Β12. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα "γαλακτοκομικά" προϊόντα, το γιαούρτι παρουσιάζει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Περιέχει ακόμη φυσικά AHA (Alpha Ηydroxy Αcids) τα οποία παρουσιάζουν αντιοξειδοτική δράση.

O ζεόλιθος είναι ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. Πρόκειται για ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα, χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει την επιδερμίδα δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Ουσιαστικά λειτουργεί ως προϊόν αποτοξίνωσης της επιδερμίδας (detox). Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο Ζεόλιθος φαίνεται να προστατεύει το pH της επιδερμίδας, διατηρώντας το σε "ιδανικά" επίπεδα (μεταξύ 7,35 και 7,45).

Ο λευκός άργιλος θεωρείται, σήμερα, ιδανικός για την αποτελεσματική απολέπιση της επιδερμίδας. Η χρήση του συμβάλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυτάρων από το δέρμα και του σμίγματος από τους πόρους. Βελτιώνει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος και μέσω της αντιβακτηριακής του δράσης ενισχύει τη δυνατότητα του οργανισμού στην αντιμετώπιση δερματικών ερεθισμών.

Η Βρώμη (Oat) αποτελεί ένα φυτικό συστατικό, το οποίο έχει κλινικά αποδειχτεί πως διαθέτει ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες. Ενυδατώνει την επιδερμίδα και χαρίζει μεταξένια υφή στο σαπούνι. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ω-3 λιπαρά οξέα, θειαμίνη, σίδηρο, β-γλυκάνη και θεωρείται πως συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακμής. Ανακουφίζει την επιδερμίδα που έχει ερεθιστεί από την έκθεση στον ήλιο.

Το χειροποίητο σαπούνι με Γιαούρτι, Άργιλο και Ζεόλιθο αποτελεί μία δημιουργία της Ελληνικής βιοτεχνίας Ελεν "Γη, Φως, Υδωρ".

Αν θέλετε να μάθετε να παρασκευάζετε τα δικά σας πολύτιμα σαπούνια γλυκερίνης, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το σεμινάριο SENSITIES με τίτλο Σαπούνια Γλυκερίνης.
Επιστροφή στην κορυφή