Θαλάσσια Ελαστίνη 50ml

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2955
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 50 ml
Προέλευση Italy
Η ελαστίνη είναι μία πρωτεϊνη που εντοπίζεται στους συνδετικούς ιστούς και η οποία είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Όταν λ.χ. ένα σημείο της επιδερμίδας πιεστεί προς τα μέσα, η ελαστίνη είναι εκείνη που φροντίζει προκειμένου η επιδερμίδα να επανέρθει στην αρχική της θέση. Με τη πάροδο των χρόνων η ελαστίνη στον ανθρώπινο οργανισμό μειώνεται σημαντικά. Το πιο εμφανές αποτέλεσμα της έλλειψης της, είναι η εμφάνιση των ρυτίδων, η χαλάρωση και το "σακούλιασμα" της επιδερμίδας.

Η θαλάσσια ελαστίνη (Marine Elastin) εντοπίζεται σε συγκεκριμένα είδη ψαριών (Katsuwonus pelamis, Seriola quinqueradiata, Thunnus thynnus, Salmo salar) και εξάγεται από αυτά με τη μέθοδο της ενζυματικής υδρόλυσης. Στη σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιείται ως ισχυρό αντιγηραντικό, αντιρυτιδικό και ενυδατικό συστατικό. Πλούσια σε αμινοξέα, η ελαστίνη θεωρείται σήμερα ένα από τα "μυστικά της νεότητας". Συμβάλει στη διατήρηση της ελαστικότητας και σφριγηλότητας της επιδερμίδας αλλά και των μαλλιών. Θα βρείτε τη Θαλάσσια Ελαστίνη σε πολλά "πρωτοποριακά" προϊόντα καλλυντικής περιποίησης.

H ελαστίνη που θα βρείτε στα Sensities είναι επεξεργασμένη (1% διαλυμένη σε απεσταγμένο νερό), εντελώς άοσμη και διαυγής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια στο πρόσωπο (5-6 σταγόνες πριν από τη βραδυνή ενυδάτωση του προσώπου). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενυδατικές κρέμες (υδάτινη φάση), σαμπουάν, μαλακτικές μαλλιών, ρευστά σαπούνια καθαρισμού προσώπου κ.ο.κ. ως πολύτιμο αντιγηραντικό, ενυδατικό συστατικό και ως παράγοντας βελτίωσης της ελαστικότητας. Στη περίπτωση αυτή, συνήθως χρησιμοποιείται σε ποσοστό 2-3%.

Η ελαστίνη που θα βρείτε στα Sensities παρασκευάζεται στην Ιταλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Είναι απολύτως καθαρή, απαλλαγμένη από χημικά συστατικά και προσμίξεις.

  Δείτε επίσης

Στεατίνη (Στεαρικό Οξύ)
€ 2,90
Polyquaternium 7 Μαλακτικό
€ 3,90
Θαλάσσιο Κολλαγόνο Βιολογικό
€ 9,90
Phytokeratin PF
€ 6,90
  Επιστροφή στην κορυφή