Olive Squalane 30ml

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 3116
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 30 ml
Προέλευση United Kingdom
Το Squalane είναι ένα ελαιώδες υγρό και ένα από τα πιο σημαντικά λιπίδια (lipids) που παράγονται στα ανθρώπινα κύτταρα και τους ιστούς. Λειτουργεί ως φυσικός ενυδατικός παράγοντας και ως "προμηθευτής" οξυγόνου της ανθρώπινης επιδερμίδας.

Το Squalane εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στο συκώτι των καρχαριών που ζουν σε βαθιά ύδατα και σε συγκεκριμένα φυτά όπως είναι η ελιά, ο αμάρανθος, το ρύζι και το σιτάρι. Το παρθένο ελαιόλαδο πρώτης έκθλιψης, περιέχει περίπου 400-450 mg/100gr Squalane. Από αρκετούς επιστήμονες θεωρείται, πως η μακροζωία και τα σχετικά χαμηλά ποσοστά καρδιοαγγειακών νόσων των Μεσογειακών λαών οφείλονται - ως ένα ποσοστό - στην αυξημένη κατανάλωση του Squalane μέσω του ελαιολάδου. Το Squalane θεωρείται πως έχει ισχυρές αντιοξειδοτικές ιδιότητες , πως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και πως βελτιώνει σημαντικά την οξυγόνωση των κυττάρων.

Το Olive Squalane θεωρείται πως έχει πολλαπλά ωφέλη για την επιδερμίδα. Είναι ισχυρά ενυδατικό, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και έχει έντονη τονωτική δράση. Συμβάλει αποφασιστικά στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας, απορροφάται πολύ εύκολα και φτάνει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, μειώνει την ένταση και τον σχηματισμό των ρυτίδων και συμβάλει στην αποκατάσταση τραυμάτων της επιδερμίδας.

To Olive Squalane μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο (3-5 σταγόνες αρκούν για ολόκληρο το πρόσωπο) ή ως ενεργό συστατικό σε serum, αντιγηραντικές κρέμες, κρέμες ματιών και προϊόντα περιποίησης χειλιών. Θα το βρείτε συχνά σε προϊόντα κατά της ακμής και των δερματοπαθειών, καθώς και σε προϊόντα περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας. Ως συστατικό καλλυντικών χρησιμοποιείται συνήθως σε ποσοστό 3-5%.

To Olive Squalane που θα βρείτε στα Sensities δεν περιέχει χημικά συστατικά και πρόσθετες ουσίες. Είναι διαυγές, άοσμο και ελαιοδιαλυτό. Είναι 100% φυτικό και η minimum εγγυημένη περιεκτικότητα σε καθαρό Squalane είναι 93,0% (ενδέχεται δηλαδή να περιέχει ελαιόλαδο μέχρι και 7,0%). Εξάγεται αποκλειστικά από ελαιόλαδο Μεσογειακής προέλευσης και θεωρείται από τα καλύτερα που κυκλοφορούν σήμερα στη παγκόσμια αγορά.

  Δείτε επίσης

Λεκιθίνη Σκόνη 100gr
€ 6,90
Decyl Glucoside 100ml
€ 2,90
BTMS 100gr
€ 7,90
Άμυλο Βρώμης
€ 4,90
Γλυκολικό οξύ 30ml
€ 5,90
  Επιστροφή στην κορυφή