Καφεϊνη Σκόνη 50γρ

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2722
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 50 gr
Προέλευση Germany
Η καφεϊνη (caffeine) είναι μία 100% φυσική ουσία που εξάγεται από συγκεκριμένα φυτά, με κυριότερα το καφέ (coffea arabica), το μάτε (ilex paraguayensis), το μαύρο τσάϊ (thea sinensis) και το kola nut (cola vera). Η καφεϊνη χρησιμοποιείται σήμερα τόσο στο τομέα των καλλυντικών, όσο και από τις βιομηχανίες φαρμάκων και τροφίμων (για τις τονωτικές και διεργετικές ιδιότητες της).

Όταν χρησιμοποιείται σε καλλυντικά σκευάσματα, η καφεϊνη φαίνεται να διαθέτει αντιοξειδοτικές ιδιότητες (Food Chemistry and Toxicology, September 2012). Η περιεκτικότητα της σε theophylline, είναι εκείνη που έχει χαρίσει στη καφεϊνη τη φήμη του αποτελεσματικού φυσικού συστατικού για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Έρευνες που έγιναν από συγκεκριμένες εταιρίες καλλυντικών φαίνεται να υποστηρίζουν την άποψη αυτή (λ.χ. Journal of Cosmetic Science, July–August 2002).

Η καφεϊνη θεωρείται πως αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος τοπικά, μειώνει την κατακράτηση των υγρών, μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια (puffiness and dark circles). Αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο αγαπημένα συστατικά της παγκόσμιας βιομηχανίας καλλυντικών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος που περιέχουν νερό.

Η καφεϊνη που θα βρείτε στα Sensities είναι φαρμακευτικής ποιότητας και παράγεται στη Γερμανία. Διαλύεται σε χλιαρό νερό (με πολύ καλό ανακάτεμα) και χρησιμοποιείται μόνο στα καλλυντικά σε ποσοστό 0,5-1,0%.

Δείτε επίσης

Sodium Cocoyl Isethionate 100gr
€ 3,90
Σόδα Πλυντηρίου 500gr
€ 2,50
Βιταμίνη C (Παλμιτικό Ασκορβύλιο) 10gr
€ 9,90
Γαλακτικό Νάτριο 60% 50ml
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή