Ροζ Άργιλος 100gr Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2237
Είδος Άργιλοι
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση Netherlands
Barcode 5200431903931
Η χρήση του άργιλου για θεραπευτικούς σκοπούς, χάνεται στα βάθη της ιστορίας. Γνωρίζουμε πως οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Αβορίγινες της Αυστραλίας, οι Ινδιάνοι της Αμερικής, οι Ινδοί, οι Κινέζοι, ακόμα και οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν τον πηλό για θεραπευτικούς λόγους.

Ανάλογα με τη προέλευση και τη σύνθεση του, ο άργιλος παρουσιάζεται με διαφορετικές αποχρώσεις. Ο Ροζ Πηλός (Pink Argiletz Clay or Rose Clay) αποτελεί έναν συνδυασμό λευκού και κόκκινου πηλού και είναι πλούσιος σε μεταλλικά στοιχεία όπως είναι το πυρίτιο, το σίδηρο και το νάτριο.

Ο Ροζ Αργιλος θεωρείται, σήμερα, ιδανικός για την περιποίηση της ευαίσθητης και ευερέθιστης επιδερμίδας, εκείνης που εμφανίζει συχνά αλλεργίες ή/και αντιδράσεις στις περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Η χρήση του έχει ως κύριο σκοπό την περιποίηση της υπερευαίσθητης και κουρασμένης ή "άτονης" επιδερμίδας. Αποκαθιστά το φυσιολογικό pH, ενδυναμώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα που "υποφέρει" από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

O Ροζ Αργιλος είναι ιδιαίτερα δραστικός και ενδέχεται να δημιουργήσει τοπικές "κοκκινίλες" μετά από την εφαρμογή του - πρόκειται για μία παροδική "αντίδραση" της επιδερμίδας στα δραστικά συστατικά του (και πάντοτε στα πλαίσια της θεραπείας της). Προτείνεται να "εφαρμόζεται" πριν από τον ύπνο, προκειμένου να δωθεί χρόνος στην επιδερμίδα για "αποθεραπεία". Χρησιμοποιείται συνήθως με τη μορφή της "μάσκας ομορφιάς" (μόνος του ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια).

Αν παρασκευάζετε σαπούνια, ο Ροζ Αργιλος θα προσδώσει μοναδικές ιδιότητες στα "δημιουργήματα" σας και θα χαρίσει ένα απόλυτα φυσικό απαλό (pal) ροζ χρώμα στα σαπούνια σας.

Δείτε επίσης

Rhassoul Άργιλος 100gr Nature & Body
€ 4,90
Λάσπη Νεκράς Θάλασσας 500gr
€ 14,90
Κίτρινος Άργιλος 100gr
€ 4,90
Λάσπη Νεκράς Θάλασσας 100gr Nature & Body
€ 4,90   € 3,90
Κόκκινος Άργιλος 100gr Nature & Body
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή