Κόκκινος Άργιλος 100gr Nature & Body

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2238
Είδος Άργιλοι
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431903900
Προέλευση Netherlands
Η χρήση του άργιλου για θεραπευτικούς σκοπούς, χάνεται στα βάθη της ιστορίας. Γνωρίζουμε πως οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Αβορίγινες της Αυστραλίας, οι Ινδιάνοι της Αμερικής, οι Ινδοί, οι Κινέζοι, ακόμα και οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν τον πηλό για θεραπευτικούς λόγους.

Ανάλογα με τη προέλευση και τη σύνθεση του, ο άργιλος παρουσιάζεται με διαφορετικές αποχρώσεις. Ο Κόκκινος Πηλός (Red Argiletz Clay) είναι πλούσιος σε οξείδια του σιδήρου.

Ο Κόκκινος Πηλος θεωρείται, σήμερα, ιδανικός για την ανανέωση της επιδερμίδας. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε οξείδια του σιδήρου επιταγχύνει την αναγέννηση των κυτάρων, δυναμώνοντας την επιδερμίδα και χαρίζοντας της λάμψη. Η χρήση του προτείνεται ανεπιφύλακτα σε περιπτώσεις που η επιδερμίδα έχει "σημάδια" (όπως είναι οι ουλές, οι ραγάδες, σημάδια από κάψιμο, κοκκινίλες που προέρχονται από "σπασμένα" αιμοφόρα αγγεία, μελανιές κ.ο.κ.). Επίσης θεωρείται ιδανικός για την περιποίηση των ματιών - ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μαύρων κύκλων ή σε περιπτώσεις που τα μάτια έχουν έντονες "σακούλες". Γενικά, ενισχύει τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης της επιδερμίδας τοπικά.

O Κόκκινος Πηλός χρησιμοποιείται συνήθως με τη μορφή της "μάσκας ομορφιάς" (μόνος του ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια). Εντούτοις χρησιμοποιείται συχνά και σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος λ.χ. κοιλιά, μπούστο, μπράτσα τα οποία παρουσιάζουν σημάδια χαλάρωσης.

Αν παρασκευάζετε σαπούνια, ο Κόκκινος Πηλος θα προσδώσει μοναδικές ιδιότητες στα "δημιουργήματα" σας και θα χαρίσει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα στα σαπούνια σας.

Δείτε επίσης

Λάσπη Νεκράς Θάλασσας 100gr Nature & Body
€ 4,90   € 3,90
Λευκός Άργιλος 100gr Nature & Body
€ 3,00
Μπεντονίτης Άργιλος 100gr
€ 3,00
Κίτρινος Άργιλος 100gr
€ 4,90
Λάσπη Νεκράς Θάλασσας 500gr
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή