Τσιμιτσιφούγκα (Black Cohosh) 100gr

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1626
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Cimicifuga Racemosa
Η Τσιμιτσιφούγκα (Cimicifuga Racemosa - black cohosh) ή βοτρυοειδής κορίανδρος είναι πολύ γνωστό βότανο στην αντιμετώπιση νευρικών, μυϊκών πόνων και αρθρίτιδας. Χρήσιμο μέρος είναι η αποξηραμένη ρίζα του.

Η ρίζα της τσιμιτσιφούγκας περιέχει ρητίνη(σιμισιφουγίνη) πικρά τριτερπενικά γλυκοσίδια ρανουνκουλίνη ( με την ξήρανση μετατρέπεται σε ανεμωνίνη ) σαλικυλικό οξύ, τανίνη και οιστρογόνο συστατικό. Το βότανο δρα ως εμμηναγωγό αντισπασμωδικό εξομαλυντικό και ηρεμιστικό (χάρη στην ανεμωνίνη). Ασκεί ισχυρότατη επίδραση σαν χαλαρωτικό και εξομαλυντικό του γυναίκειου γενετικού συστήματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευεργετικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις επώδυνης ή καθυστερημένης εμμηνορρυσίας. Ανακουφίζει τις κράμπες στις ωοθήκες και στην μήτρα. Είναι ρυθμιστικό της φυσιολογικής ορμονικής δραστηριότητας. Επίσης είναι γνωστή η χρήση του κατά των πονοκεφάλων και του βουητού των αυτιών. Λόγω του σαλικυλικού οξέος που περιέχει έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας, ρευματοειδής αρθρίτιδας, και ισχιαλγίας.

Δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα 2γρ. ρίζας τσιμιτσιφούγκας ημερησίως. Η υπερδοσολογία πρέπει να αποφεύγεται για την αποφυγή ανεπιθύμητων παρενεργειών. Συνιστάται να μην χρησιμοποιείται χωρίς διακοπή για πάνω από 6 μήνες.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Τσιμιτσιφούγκας, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Κισσός (Common Ivy) 100gr hedera helix
€ 4,90
Λουίζα (Lemon Verbena) 1Kg aloysia triphylla
€ 34,30
Εκουιζέτο - Πολυκόμπι (Horsetail) 1Kg equisetum arvense
€ 27,30
Ρείκη (Heather) 1Kg calluna vulgaris
€ 41,30
Ελευθερόκοκκος (Siberian Ginseng) 1Kg Eleutherococcus Senticosus
€ 34,30
Επιστροφή στην κορυφή