Εκουιζέτο - Πολυκόμπι (Horsetail) 1Kg

€ 27,30


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8843
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 1 kg
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία equisetum arvense
Το Εκουιζέτο (Equisetum arvense - Horsetail) είναι ένα θαμνώδες φυτό (μοιάζει με "ουρά αλόγου" - για το λόγο αυτό αποκαλείται Horsetail στα Αγγλικά), ενδημικό σε ολόκληρο το Βόρειο ημισφαίριο. Αποτελεί ένα "ζωντανό απολίθωμα", καθώς είναι το μοναδικό φυτό του είδους Equisetopsida που υπάρχει ακόμη σήμερα. Στην παλαιοζωική εποχή, τα φυτά του συγκεκριμένου είδους σχημάτιζαν ολόκληρα δάση και έφταναν σε ύψος ακόμη και τα 30 μέτρα.

Ιστορικά το Εκουιζέτο (γνωστό ως Πολυκόμπι ή Ιππουρίδα των Αγρών) αναφέρεται ως διουρητικό, καθώς χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό από αρκετές φυλές Ινδιάνων και από αποίκους στην Αμερικάνικη ήπειρο. Ο Δισκουρίδης το αναφέρει ως θεραπευτικό βότανο, το οποίο το συνιστούσε για τη περιποίηση πληγών. Στη σύγχρονη εποχή χρησιμοποιήθηκε ως "γυαλιστικό" μεταλλικών και ξύλινων επιφανειών.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία,το Εκουιζέτο θεωρείται πως είναι αιμοστατικό, αντισηπτικό, τονωτικό των ιστών και διουρητικό. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε διοξείδιο του πυριτίου και σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγγάνιο, θειάφι και μαγνήσιο) θεωρείται πως επιδρά θετικά σε περιπτώσεις φλεγμονώδους ή μεγενθυμένου προστάτη, κυστίτιδας και πετρών του ουροποιητικού. Η αιμοστατική (στυπτική) του δράση θεωρείται πως μπορεί να ωφελήσει στη περίπτωση του έλκους του στομάχου. Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου έχουν οδηγήσει αρκετούς ερευνητές να το θεωρούν ωφέλιμο σε περιπτώσεις αρτηριοσκλήρωσης. Γενικά το Εκουιζέτο περιγράφεται σε πολλά συγγράματα ως "αποθήκη μετάλλων" και γενικότερα θεωρείται ένα ιδιαίτερα σημαντικό βότανο για τη τόνωση εξασθενημένων οργανισμών. Το Εκουιζέτο αναφέρεται πως είναι άποτελεσματικό σε περιπτώσεις εύθραστων νυχιών, άτονων μαλλιών και επιδερμίδας.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, το Εκουιζέτο μπορεί να γίνει αφέψημα αν βραστεί για 10-15 λεπτά σε νερό (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 1-2 κουταλιές βοτάνου ανά "κούπα" ροφήματος). Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Εκουιζέτου την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα). Παρόλα αυτά, το Εκουιζέτο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

Αν θελετε βιολογικο Εκουιζετο επιλεξτε την συσκευασια των 30γρ.

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Εκουιζέτου που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Βιολογική 50gr Grizo Prasino Lavandula angustifolia
€ 6,90
Λαδανιά - Κίστος (Rock Rose) 1Kg Cistus creticus
€ 27,30
Παλμέτο - Σερενόα Καρποί (Saw Palmento) 1Kg serenoa repens
€ 104,30
Επιλόβιο (Willowherb) 100gr epilobium angustifolium
€ 4,90
Κουρκουμάς Ρίζα - Σκόνη (Turmeric) 1Kg curcuma longa
€ 19,90
Επιστροφή στην κορυφή