Κράταιγος (Hawthorn) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1590
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Crataegus Oxyacantha
O Κράταιγος (Crataegus Oxyacantha - hawthorn) ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια (Rosaceae family) θάμνων και δέντρων που ευδοκιμούν στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Χρήσιμα τμήματα του φυτού είναι τα φύλλα, τα άνθη και οι καρποί του.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία τα αποξηραμένα φύλλα και άνθη του Κράταιγου (πάντα σε συνδυασμό) χρησιμοποιούνται κυρίως για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καρδιάς και του κυκλοφορικού. Αν και πρώτος παρατήρησε την χρησιμότητα του Κράταιγου στην αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων ο Διοσκουρίδης, πάρα πολλές κλινικές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν τις ιδιότητες του βοτάνου. Η κατανάλωση του Κράταιγου διευρύνει τόσο τη στεφανιαία όσο και τις περιφερειακές αρτηρίες με αποτέλεσμα να βελτιώνεται σημαντικά η κυκλοφορία του αίματος προς τη καρδιά. Ταυτόχρονα, οι προκυανιδίνες (Procyanidins, κυρίως catechin και epicatechin) που περιέχουν τα φύλλα του Κράταιγου επιβραδύνουν τον καρδιακό παλμό.

Από κλινικές ερευνητικές μελέτες προκύπτει πως ασθενείς στο δεύτερο στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας (NYHA stage II) που τους χορηγήθηκε έκχυμα φύλλων και ανθών Κραταιγού, παρατήρησαν σημαντική μείωση ταχυπαλμίας, κόπωσης και δύσπνοιας. Ο Κραταιγός θεωρείται γενικά πολύτιμος στην ελάττωση της υψηλής πίεσης, στη θεραπεία της στηθάγχης και της καρδιακής αρρυθμίας, των αρτηριακών σπασμών (ασθένεια του Reynaud) καθώς και στην αντιμετώπιση παθήσεων στις καρδιακές βαλβίδες.

O Κραταιγός περιέχει πληθώρα δραστικών συστατικών, μεταξύ των οποίων αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή (hyperoside, vitexin-rhamnose, rutin, vitexin και oligomeric proanthocyanidins), σαπωνίνες, τανίνες και προκυανιδίνες.

H συστηματική και μακροχρόνια κατανάλωση του Κράταιγου δεν παρουσιάζει παρενέργειες, όταν βέβαια τηρείται η προτεινόμενη δοσολογία. Η προτεινόμενη ημερήσια δόση κυμαίνεται μεταξύ 1,6-9,0gr, με σημαντικά αποτελέσματα να επιτυγχάνονται ακόμη και στο χαμηλότερο επίπεδο κατανάλωσης (1,6gr).

Αν θελετε βιολογικο Κραταιγο επιλεξτε την συσκευασια των 30γρ

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Κράταιγου, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Ιπποφαές (Sea Buckthorn) 1Kg hippophae rhamnoides
€ 34,30
Θυμάρι Οργανικό 50gr Grizo Prasino Thymus Vulgaris
€ 6,90   € 3,90
Φασκόμηλο Βιολογικό 20gr Grizo Prasino salvia officinalis
€ 6,90
Πασιθέη Αντιστρές 40gr Lelex
€ 7,00
Μέντα Φλισκούνι Βιολογική 20gr Health Trade mentha aquatica
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή