Μιγμα Βαμματων Αχιλλέα, Βίσκος και Λεόνουρος (HTN Blend) 50ml

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2358
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Η υπέρταση (HTN / Hypertension) είναι μία χρόνια κατάσταση, στην οποία η πίεση του αίματος στις αρτηρίες εμφανίζεται αυξημένη. Οι κίνδυνοι για την υγεία από την υπέρταση είναι γνωστοί και ιδιαίτερα σοβαροί. Κάποιες φορές η υπέρταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με αλλαγές στο τρόπο διατροφής, τις περισσότερες όμως φορές απαιτείται φαρμακευτική αγωγή.

Το HTN Blend αποτελεί έναν συνδυασμό βοτάνων, που μπορεί να συμπεριληφθεί στα γενικότερα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής για την πρόληψη της υπέρτασης. Περιέχει Αχιλλαία, Βίσκο και Λεόνουρο.

Η Αχιλλαία περιέχει φυτικές χρωστικές και αλκαλοειδή (αχιλλίνη) τα οποία έχουν την ιδιότητα να "ρίχνουν" την πίεση και για το λόγο αυτό, το βοτανο προτείνεται σε περιπτώσεις υπερτασης. Οι κουμαρίνες και το σαλικυλικό οξύ (συστατικό της ασπιρίνης) που περιέχει η Αχιλλαία εμποδίζουν την δημιουργία θρόμβων στο αίμα και προάγουν την γενικότερη καλή κυκλοφορία μέσω της διεύρυνσης των περιφερειακών αρτηριών. Ο Βίσκος θεωρείται πως ενεργεί απ’ ευθείας στο πνευμονογαστρικό νεύρο που επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον καρδιακό μυ και διαστέλλοντας τα τοιχώματα των περιφερειακών τριχοειδών αγγείων. Έτσι δρα μειώνοντας την αρτηριακή πίεση του αίματος και βοηθά στα συμπτώματα της αρτηριοσκλήρωσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε νευρική ταχυκαρδία. Και ανακουφίζει τους πονοκεφάλους που οφείλονται στην υπέρταση. Ο Λεόνουρος είναι ένα από τα σημαντικότερα βοτανα για την τόνωση της καρδιακής λειτουργίας. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της υπέρτασης και της ταχυκαρδίας. Υπεύθυνο για την αποτελεσματικότητα του είναι το αλκαλοειδές λεονουρίνη (leonurin), το οποίο διαστέλει τις αρτηρίες (κύριες και δευτερεύουσες) και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό. Γενικότερα ο λεόνουρος είναι ένα καρδιοτονωτικό που μειώνει τη πιθανότητα δημιουργίας θρόμβων στο αίμα, μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια (με συστηματική χρήση) και το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις που οι καρδιακές διαταραχές οφείλονται σε νευρική υπερένταση και μεγάλο άγχος.

To HTN Blend μπορείτε αν επιθυμείτε να το συνδυάσετε με το καταπληκτικό Βαμμα Σκόρδου.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Το HTN Blend προτείνεται να καταναλώνεται καθημερινά, μετά από το πρωινό στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής. Δεν πρέπει να καταναλώνεται - όπως όλα τα βάμματα - κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Αν βρίσκεστε ήδη κάτω από φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη κατανάλωση του. Δεν υποκαθιστά τη φαρμακευτική θεραπεία.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).
Επιστροφή στην κορυφή