Υδραστίδα Βάμμα (Goldenseal) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2471
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία hydrastis canadensis
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Η υδραστίδα (Hydrastis canadensis) είναι ένα μικρό, πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια Ranunculaceae και ενδημεί στις ανατολικές περιοχές του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτείων. Έχει ένα τριχωτό στέλεχος, λοβωτά, ακανόνιστα φύλλα, μικρά άνθη και παράγει ένα μόνο φρούτο που μοιάζει με βατόμουρο. Είναι ευρέως γνωστό για την αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και καθαρτική δράση του και χρησιμοποιείται ευρέως στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί τόσο τα τελευταία χρόνια, ώστε η Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας να το ανακηρύξει είδος υπο εξαφάνιση.

Ιστορικά, οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούσαν το goldenseal για δερματικά προβλήματα, πεπτικές διαταραχές, κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, μολύνσεις στα μάτια καθώς και πληγές στα ούλα, το στόμα και το λαιμό.

Η υδραστίδα περιέχει μια ένωση που ονομάζεται βερβερίνη, η οποία σκοτώνει πολλούς τύπους βακτηριδίων και μικροβίων. Η βερβερίνη ενεργοποιεί επίσης τα λευκά αιμοσφαίρια και τα καθιστά πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της μόλυνσης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βερβερίνη χρησιμοποιείται ως αντιβιοτικό και απολυμαντικό, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Μπορεί να είναι αποτελεσματική σε διαφόρων ειδών μολύνσεις. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την απολύμανση των πληγών στο δέρμα. Ακόμα, συνιστάται συχνά για την πρόληψη και τη θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Σήμερα, η υδραστίδα διατίθεται στην αγορά ως τονωτικό για την ενίσχυση της πέψης. Καταπραΰνει το στομάχι και βοηθά στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η βερβερίνη, ενεργό συστατικό του φυτού, χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία της δυσεντερίας και της λοιμώδους διάρροιας. Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που συνδυάζεται επίσης με echinacea για την αποτελεσματικότερη θεραπεία του πονόλαιμου, του κρυολογήματος και της γρίπης. Θεωρείται οτι συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

.

Δείτε επίσης

Μολόχα Βάμμα (Mallow) 50ml Nature & Body malva sylvestris
€ 11,90
Ρίγανη Βάμμα (Oregano) 50ml Nature & Body Oreganum Officinale
€ 8,90
Πρόπολη Μελισσών 30% Βάμμα 30ml Macrovita
€ 14,90
Μελιλωτός Βάμμα (Melilot) 50ml Nature & Body Melilotus Officinalis
€ 8,90
Μαστίχα Βάμμα (Mastiha) 50ml Nature & Body pistacia lentiscus
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή