Ιτιά Βάμμα (Willow) 50ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4189
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία salix alba
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
ΙΤΙΑ ΒΑΜΜΑ

Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το βαμμα της λευκής Ιτιάς (Salix alba) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Ιτιά χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες. Μια μεγάλη ομάδα φυτών, μεταξύ των οποίων και η Ιτιά, περιέχουν ουσίες, που μοιάζουν χημικά με την ασπιρίνη και καλούνται σαλικυλικά. Οι σαλικυλικές ενώσεις αναχαιτίζουν τη δράση ουσιών που προκαλούν φλεγμονή. Επιπλέον, το βάμμα Ιτιάς αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό φυσικό παυσίπονο και χαλαρωτικό. Μειώνει τη νευρικότητα, το άγχος και τις εξάψεις. Προσφέρει ανακούφιση από τις ημικρανίες, τις κεφαλαλγίες τάσεως και τους πόνους της περιόδου. Σε ιατρικές έρευνες στη Γερμανία, που έγιναν σε ασθενείς με αρθρίτιδα ή πόνο στην πλάτη, οι οποίοι λάμβαναν καθημερινά εκχύλισμα φλοιού ιτιάς, το 97% των ασθενών ανέφερε ύφεση του πόνου.
Ο φλοιός ιτιάς παρουσιάζει επίσης ισχυρή αντιβιοτική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιπτώσεις, όπου χρειάζεται απολύμανση από τα μικρόβια.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Γκίνγκο Μπιλόμπα Βάμμα (Ginkgo) 50ml Nature & Body Ginkgo Billoba
€ 11,90
Βρώμη Βάμμα (Oat) 50ml Nature & Body avena sativa
€ 8,90
Πρόπολη Μελισσών 30% Βάμμα 30ml Macrovita
€ 14,90
Αρπαγόφυτο Βάμμα (Devil's Claw) 50ml Nature & Body Harpagophytum Procumbens
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή