Μάκα Βάμμα (Maca) 50ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8085
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία lepidium meyenii
Εταιρεία Nature & Body
Τα βάμματα βοτάνων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου (νωπού ή αποξηραμένου) σε αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα) για 4-6 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού τα ενεργά συστατικά του βοτάνου εκλύονται μέσα στην αλκοόλη που δρα ως διαλύτης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός παρασκευάσματος με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.
Υπερτερούν επίσης των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, γιατί δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Η μάκα, γνωστή και ως “Περουβιανό τζίνσενγκ”, είναι ένα ποώδες, ετήσιο ή διετές φυτό (σε μερικές πηγές αναφέρεται και ως πολυετές), το οποίο φύεται σε μεγάλα υψόμετρα (4.100 -4.500m.) στις Άνδεις του Περού, σε συνθήκες αποτρεπτικές για την ανάπτυξη των περισσότερων φυτών και για περισσότερα από 2.000 χρόνια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βότανα στην περιοχή.

Θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές φυσικών στερολών (σιτοστερόλες), αμινοξέων, υδατανθράκων και μετάλλων, καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β, C και Ε., ενώ είναι ένα από τα ελάχιστα φυτά που έχουν βιολογικές, ενεργές αρωματικές isothiocynates, ιδίως της ομάδας p-methoxybenzyl, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις ισχυρές αφροδισιακές του ιδιότητες και glucosinolates που βοηθούν πολύ στη γονιμότητα. Το ασβέστιο, τα λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες Β1, Β2, Β12 ενισχύουν στη διαδικασία της πέψης, ενώ το αλκαλικό περιεχόμενο του βοηθά το σώμα να αφομοιώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά. Η περιεκτικότητά του σε γλυκοζινόλη και ίνες συμβάλλει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων των οστών, ενώ λόγω των τερπενοειδών και των σαπωνίνων που περιέχει, λειτουργεί ως ισχυρό αναλγητικό και ηρεμιστικό.

Ως φυσικό αφροδισιακό, το βάμμα μάκα είναι ιδανικό για την κάλυψη των αναγκών και των δύο φύλων. Χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της γονιμότητας, την αύξηση της λίμπιντο, την εξομάλυνση της στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών και τη βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας του σπέρματος, αλλά και τη ρύθμιση των γυναικείων ορμονών και τη μείωση πολλών εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, όπως εξάψεις, κόπωση κλπ.

Επιπλέον, θεωρείται και ένα ιδιαίτερα ισχυρό τονωτικό, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κόπωσης, στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, μέσω της ανάπτυξης και της ενίσχυσης των μεταβολικών λειτουργιών, καθώς και στη βελτίωση της ζωτικότητας και της αντοχής. Αν και ο μηχανισμός δράσης της δεν αποσαφηνιστεί πλήρως, η μάκα θεωρείται επίσης, σημαντικός προσαρμοστής - εξισσοροπιστής του οργανισμού, καθώς αυξάνει την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται ενάντια σε σωματικούς και διανοητικούς στρεσογόνους παράγοντες, ενώ η κατανάλωσή της έχει σχετιστεί άμεσα με το κανονικό σωματικό βάρος, τον περιορισμό της φλεγμονής και τη χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Χρήση: Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Αρπαγόφυτο Βάμμα (Devil's Claw) 50ml Nature & Body Harpagophytum Procumbens
€ 14,90
Ιτιά Βάμμα (Willow) 50ml Nature & Body salix alba
€ 14,90
Σμέουρο Βάμμα (Raspberry) 50ml Nature & Body rubus idaeus
€ 8,90
Λουίζα Βάμμα (Lemon Verbena) 50ml Nature & Body aloysia citrodora
€ 11,90
Αλθαία Βάμμα (Marshmallow) 50ml Nature & Body Althaea officinalis
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή