Καρύδα Οργανική 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2218
Είδος Βούτυρα
Βάρος 100 gr
Προέλευση United Kingdom
Το Βούτυρο Καρύδας προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Cocos Nucifera, του γνωστού μας Φοινικόδεντρου. Σε αντίθεση με το Λάδι Καρύδας το οποίο προέρχεται από την έκθλιψη και εξαγωγή του έλαιου της σάρκας τής καρύδας (περιέχει έλαιο σε ποσοστό 65%), το Βούτυρο Καρυδας παράγεται από την "πολτοποίηση" και επεξεργασία ολόκληρης της σάρκας του καρπού. Για το λόγο αυτό, το Βούτυρο Καρυδας έχει "στέρεα" μορφή - όταν αποθηκεύεται και διακινείται σε θερμοκρασίες μέχρι 25C.

Όπως και το Λάδι Καρύδας, το Βούτυρο Καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,Β,Ε και μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Παρόλο που είναι συμβατό με κάθε τύπο επιδερμίδας (καθώς "μιμείται", σε σύσταση, τον ανθρώπινο υποδόριο ιστό), εντούτοις συνήθως χρησιμοποιείται για λιπαρές επιδερμίδες.

Το Βούτυρο Καρύδας είναι ιδανικό για χρήση σε ενυδατικές κρέμες, Body Butters και Lotions. Όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό σαπουνιών, αυξάνει τον αφρό και σκληραίνει τη μπάρα του σαπουνιού.

Το Βούτυρο Καρύδας που θα βρείτε στα Sensities είναι 100% καθαρό, είναι άοσμο και επεξεργασμένο (refined). Η επεξεργασία του γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από τους 45C), προκειμένου να διατηρούνται άθικτες οι πολύτιμες Βιταμίνες, οι Πρωτεϊνες και τα Ένζυμα που περιέχει. Προέρχεται από φυτά πιστοποιημένης Βιολογικής καλλιέργειας.

Δείτε επίσης

Αλόη Βούτυρο 100gr
€ 5,90
Φοινικέλαιο Οργανικό 1Kg
€ 11,40
Καριτέ Βούτυρο 1Kg
€ 18,00
Καρύδα Λάδι (Βούτυρο) 100gr
€ 2,90
Αβοκάντο Βούτυρο 100gr
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή