Παραδοσιακό Σαπούνι με βούτυρο καριτέ Olivellenic

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4376
Είδος Σαπούνια
Βάρος 100 gr
Προέλευση Hellas
Η εταιρεία Olivellenic έχει έδρα το όμορφο νησί του Πόρου. Με σεβασμό στην παράδοση και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας δημιούργησε μία ξεχωριστή σειρά μοναδικών, χειροποίητων σαπουνιών ελαιολάδου, τα οποία προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε πρόσωπο και σώμα.

Το βούτυρο καριτέ εξάγεται από τον καρπό ενός άγριου, αιωνόβιου δέντρου της αφρικανικής σαβάνας (Νιγηρία, Μάλι, Σενεγάλη, Μπουρκίνα Φάσο), το οποίο θεωρείται ιερό. Το δέντρο μπορεί να φτάσει έως και τα 15 μέτρα σε ύψος και να ζήσει 3 αιώνες. Ο καρπός του είναι βρώσιμος, θρεπτικός και αποτελεί την κυριότερη πηγή λίπους στις χώρες της δυτικής Αφρικής Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, την καλλυντική περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών, ενώ παλαιότερα αντικαθιστούσε το βούτυρο κακάο στην σοκολατοβιομηχανία. Το όνομά του βρίσκεται στη λίστα των προστατευόμενων ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Το βούτυρο καριτέ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικά λιπαρά και βιταμίνες A, D, E και F, ουσίες γνωστές για την αντιγηραντική τους δράση. Στα πιο εξωτικά συστατικά του συγκαταλέγονται οι τερπενικές αλκοόλες που λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη, καθώς και το κινναμωμικό οξύ που απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία. Το βούτυρο καριτέ συμβάλλει στην αναδόμηση, ενυδάτωση και ανάπλαση της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας και θεραπεύοντας ραβδώσεις και σκασίματα του δέρματος και αυξάνοντας την ελαστικότητα του, ενώ έχουν διαπιστωθεί ιατρικές εφαρμογές του και στη θεραπεία για την αρθρίτιδα, το έκζεμα, τον έρπητα και άλλες δερματικές παθήσεις.

Το παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου με βούτυρο καριτέ (shea butter) της εταιρίας Olivellenic Organics έχει σύνθεση πλούσια σε βιταμίνη Ε, εκχύλισμα ευκαλύπτου και φασκόμηλου, συστατικά τα οποία είναι γνωστά για την αντιμυκητιακή, αντισηπτική και επουλωτική τους δράση. Ο πλούσιος, κρεμώδης αφρός του ξεχωριστού αυτού προϊόντος καθαρίζει σε βάθος, χαρίζοντας λάμψη και υγεία, ενώ ξεπλένεται εύκολα χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για τα πλέον ευαίσθητα, ενώ έχει έντονα αναπλαστική και αντιγηραντική δράση. Κατάλληλο για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Πωλείται σε χάρτινη, οικολογική και βιοδιασπώμενη συσκευασία των 100γρ.
Επιστροφή στην κορυφή