Λεκιθίνη Σόγιας Υγρή 100ml

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2431
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 ml
Προέλευση United Kingdom
Οι εκπληκτικές ιδιότητες της λεκιθίνης άρχισαν να ανακαλύπτονται το 1846, όταν ο Γάλλος χημικός Theodore Gobley κατάφερε να την απομονώσει στο ασπράδι του αυγού. Από τότε μέχρι σήμερα, η λεκιθίνη έχει βρει αμέτρητες εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων, στη βιομηχανία καλλυντικών αλλά και στη βιομηχανία φαρμάκων.

Ως συστατικό καλλυντικών, η λεκιθίνη σόγιας χρησιμοποιείται ως ομογενοποιητής (emulsifier, thickener, stabilizer) και ως ήπιο συντηρητικό (mild preservative). Η κύρια δράση της όμως είναι η ενυδάτωση (moisturizer and emollient) που προσφέρει στην επιδερμίδα. Κάποια από τα συστατικά της λεκιθίνης (phospholipids) έχουν την ιδιότητα να "παγιδεύουν" την υγρασία του αέρα, με αποτέλεσμα να ενισχύεται σημαντικά η ενυδατική δράση των καλλυντικών. Θα βρείτε λοιπόν τη λεκιθινη ως συστατικό σε προϊόντα αναδόμησης της επιδερμίδας και σε καλλυντικά που απευθύνονται σε χρήστες με ταλαιπωρημένη, κουρασμένη και άτονη επιδερμίδα.

Ένα από τα εκπληκτικά "χαρίσματα" της λεκιθίνης, είναι πως διεισδύει βαθειά στην επιδερμίδα. Έτσι, αν ένα καλλυντικό έχει εμπλουτιστεί με άλλα θρεπτικά συστατικά (λ.χ. βιταμίνες), η λεκιθίνη λειτουργεί ως "φορέας" που τα μεταφέρει στα κύτταρα και τους ιστούς.

Η λεκιθίνη Σόγιας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε προϊόντα ενυδάτωσης, σε σαμπουάν και conditioners, σε lip balms, body washes και σε πολλά ακόμη καλλυντικά. Στην υγρή της μορφή είναι περισσότερο εύχρηστη και εύκολη στο χειρισμό της. Η δοσολογία δεν είναι "standard" καθώς εξαρτάται από το τύπο του καλλυντικού και το λόγο χρήση της ίδιας της λεκιθίνης. Ένας "γενικός κανόνας", είναι η χρήση 10-15ml σε 500γρ κρέμας.

Η λεκιθίνη της εταιρίας Ethereal Nature είναι 100% καθαρή και προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών μη γεννετικά τροποποιημένης σόγιας (non-GMO Soy Beens).

Δείτε επίσης

Aloe Vera Gel 500ml
€ 16,90
Olive Squalane 30ml
€ 7,90
Quinoa Seed Ξηρό Εκχύλισμα (Cobiolift) 10gr
€ 9,90
Ουρία 100gr
€ 4,90
Λανολίνη 100gr
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή