Ανθρακικό Ασβέστιο 100gr

€ 1,20


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4177
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 gr
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Calcium Carbonate - Sensities

Το ανθρακικό ασβέστιο (calcium carbonate) είναι η ανόργανη ένωση με χημικό τύπο CaCO3. Όπως δείχνει ο χημικός τύπος του, το ανθρακικό ασβέστιο αποτελείται από τρία χημικά στοιχεία: ασβέστιο, άνθρακα και οξυγόνο. Είναι ένα συνηθισμένο συστατικό σε πετρώματα σχεδόν σε όλα τα μέρη του πλανήτη μας, καθώς επίσης και κύριο συστατικό των εξωσκελετών θαλάσσιων κυρίως οργανισμών, όπως τα σαλιγκάρια, οι σπόγγοι και το κοράλια. Αποτελεί, επίσης, κύριο συστατικό των μαργαριταριών και του περιβλήματος των αβγών.

Το ανθρακικό ασβέστιο χρησιμοποιείται σαν μια αποτριπτική ουσία στις οδοντόκρεμες και οδοντόσκονες. Οι αποτριπτικές ουσίες αποτελούν ένα από τα κύρια συστατικά κάθε οδοντόκρεμας και είναι αυτές που προσφέρουν την μηχανική καθαριστική δράση απομακρύνοντας όχι μόνον την οδοντική πλάκα από τα δόντια αλλά και αρκετές από τις επιφανειακές χρωστικές που επηρεάζουν το λευκό χρώμα των δοντιών. Παράλληλα προσφέρουν και στίλβωση των δοντιών. Συνήθως οι αποτριπτικές ουσίες αποτελούν το 20-50% μίας κλασικής οδοντόκρεμας.

Το ανθρακικό ασβέστιο διατίθεται σε μορφή σκόνης και είναι υδατοδυαλιτό. Για να φτιάξετε οδοντική σκόνη μπορείτε απλά να το αναμείξετε με μαγειρική σόδα, άργιλο μπεντονίτη και λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο (πχ. μέντα, δυόσμος, πορτοκάλι, μαστίχα κλπ).

Δείτε επίσης

Βιταμίνη C (Ασκορβικό οξύ) 100gr
€ 4,90
Υγρό Μετάξι 50ml
€ 5,90
Κετυλική Αλκοόλη 100gr
€ 3,00
Glyceryl Stearate 100gr
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή