Σαλικυλικό οξύ (Salicylic Acid) 50gr

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8990
Είδος
Βάρος 50 gr
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση Netherlands
Το σαλικυλικό οξύ είναι μια φυσική ουσία, η οποία προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς ή της σημύδας, Ο αλεσμένος φλοιός κατεργάζεται και φιλτράρεται, λαμβάνοντας την τελική μορφή του, μια λευκή κρυσταλλική σκόνη.
Το σαλικυλικό οξύ μπορεί επίσης να ληφθεί και με συνθετικό τρόπο, από ένα παράγωγο του ακετυλοσαλικυλικού οξέος.
Και οι δύο μορφές του χρησιμοποιούνται ευρέως στην βιομηχανία των καλλυντικών και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό για την περιποίηση και φροντίδα του προβληματικού δέρματος και την καταπολέμηση της ακμής. Σύμφωνα με πολλές ιατρικές μελέτες, φαίνεται ότι συμβάλλει σημαντικά στην απομάκρυνση του περιττού σμήγματος, στην απελευθέρωση των φραγμένων πόρων, καθώς και στην αποτροπή του σχηματισμού μαύρων στιγμάτων, ενώ σημαντική είναι η βοήθειά του και στην καταπολέμηση της ορμονικής ανισορροπίας που προκαλεί την ακμή. Επίσης, απολεπίζει, καθαρίζει και απολυμαίνει το δέρμα σε βάθος καταπραΰνοντας τους ερεθισμούς, ενώ διευκολύνει και την ανάπλαση των μικρών τραυμάτων του ακνεϊκού δέρματος.

Πλούσιες είναι όμως και οι καλλυντικές του ιδιότητες, καθώς θεωρείται ότι μαλακώνει την τραχύτητα της επιδερμίδας, ενοποιεί τον χρωματικό τόνο, ενώ αυξάνει και την παραγωγή κολλαγόνου γεμίζοντας τις ατέλειες και βελτιώνοντας τη σφριγηλότητά του δέρματος. Τα οφέλη του ποικίλουν ανάλογα με τη συγκέντρωση στην οποία χρησιμοποιείται. Σε μικρή συγκέντρωση προάγει την ανάπτυξη τους δέρματος, σε υψηλότερη συγκέντρωση συμβάλλει στην απολέπισή του και στην αντιμετώπιση της ακμής.

Το σαλικυλικό οξύ επιδεικνύει σημαντική δράση και στην φροντίδα του τριχωτού του κεφαλιού και των μαλλιών, καθώς καθαρίζει το δέρμα σε βάθος δημιουργώντας έναν προστατευτικό φραγμό κατά των αρνητικών εξωτερικών παραγόντων, ενώ παράλληλα καταπολεμά την λιπαρότητα και την πιτυρίδα.

Ως πρόσθετο σε καλλυντικά σκευάσματα, η συγκέντρωση του σαλικυλικού οξέος θα πρέπει να κυμαίνεται από 0,5 έως 2% της περιεκτικότητας σε οξύ. Για τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας χωρίς ξέβγαλμα, η επιτρεπόμενη αναλογία είναι 2%, για προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα μόνο 1%, ενώ εάν χρησιμοποιείται ως συντηρητικό, η αναλογία του δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,5%. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπικά ως θεραπεία για την ακμή πάντα με τις οδηγίες και τη σύμφωνη γνώμη του δερματολόγου σας!

Κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Εάν έχετε ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε αρκετά χαμηλότερη συγκέντρωση οξέος στο προϊόν, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και υπερβολική ξηρότητα του δέρματος.

Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται από έγκυες, θηλάζουσες και μικρά παιδιά!
Άτομα με αλλεργία στο σαλικυλικό οξύ, καθώς και άτομα που βρίσκονται υπό θεραπευτική αγωγή και λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν. Μην εφαρμόζετε προϊόντα σαλικυλικού οξέος σε μεγάλες περιοχές του δέρματός σας και μην τα χρησιμοποιείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Κίνδυνος τοξικότητας!

Δείτε επίσης

Neodermyl (Πεπτίδια χαλκού με αμινοξέα) 10ml
€ 29,90
Βασιλικός Πολτός Sant Organics 10gr
€ 12,90
Φυτική Σιλικόνη (Coco-Caprylate) 100ml
€ 9,90
Γαλακτικό Νάτριο 60% 50ml
€ 2,90
Beautifeye (Silk Tree Extract) 10ml Nature & Body
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή