Ινδικό Τζίνσενγκ (Ashwagandha) 100gr

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1584
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Withania Somnifera
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
To Ινδικο Τζινσενγκ (Withania somnifera) είναι γνωστό στη χώρα μας ως Βιθανία και ως Ashwagandha στην Ευρώπη. Πρόκειται για έναν μικρό θάμνο με πράσινα άνθη που ευδοκιμεί κυρίως σε ξηρές περιοχές της Ινδίας. Χρήσιμο τμήμα του φυτού είναι η ρίζα του.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Ινδικο Τζινσενγκ χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση νευρικών διαταραχών που συνδέονται με το stress και για την αντιμετώπιση προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας. Ανάμεσα στα άλλα είδη Τζίνσενγκ (κινέζικο, σιβηρικό, αμερικάνικο, βραζιλιάνικο), το Ινδικό κατέχει μία εξέχουσα θέση για την αποτελεσματική και ισορροπημένη δράση του. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες που έχουν γίνει, το ινδικό τζινσενγκ ενισχύει την αντοχή ολόκληρου του οργανισμού, επειδή συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από διάφορες μορφές στρες. Η βιθανία θεωρείται αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό και αναλγητικό βότανο που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ανεβάζει τα επίπεδα των αντισωμάτων και των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Βοηθά στην υπέρταση, στα αρθριτικά, στην εξασθένηση του οργανισμού, στην πρόωρη γήρανση και λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, το ινδικό τζινσενγκ φαίνεται ότι προστατεύει την καρδιά και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Καλμάρει επίσης το κεντρικό νευρικό σύστημα, χρησιμοποιείται σαν τονωτικό του οργανισμού, αυξάνει την ενέργεια και συντελεί στην καλή υγεία και μακροζωία. Από τους λαούς της Ανατολικής Ασίας θεωρείται σαν ελιξίριο νεότητας, ζωής και κατεξοχήν αφροδισιακό. Πράγματι κλινικές δοκιμές το 1980 έδειξαν ότι το βότανο βελτιώνει τη σεξουαλική απόδοση. Επιπλέον σύμφωνα με αμερικανικές μελέτες, το σάκχαρο και η χοληστερίνη μειώνονται σημαντικά ύστερα από ένα μήνα λήψης του.

Ως ρόφημα ρίξτε 2 κουταλάκια ρίζες σε 1 λίτρο βραστό νερό. Ως βάμμα ή υγρό εκχύλισμα, 2-4 ml 3 φορές την ημέρα είναι η προτεινόμενη δοσολογία. Μπορείτε επίσης να πάρτε 2g αποξηραμένης ρίζας, είτε μασώντας την, είτε σε μορφή σκόνης, αναμεμειγμένη με μέλι και νερό, για περίπου 6 βδομάδες. Το ινδικό τζινσενγκ δεν πρέπει να λαμβάνεται σε μεγαλύτερες δόσεις από τις συνιστώμενες, γιατί μπορεί να παρουσιαστούν στομαχικές διαταραχές, διάρροια, εμετός. Απαγορεύεται η λήψη του σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης ή θηλασμού.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Βαλεριάνα (Valerian) 1kg valeriana officinalis
€ 32,30
Μακα Σκόνη (Maca) 100gr lepidium meyenii
€ 7,90   € 5,90
Ταραξάκο (Dandelion) 100gr taraxacum officinale
€ 3,90
Μελισσόχορτο Βιολογικό 15gr Grizo Prasino melissa officinalis
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή