Μέντα (Peppermint) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5846
Είδος Εκχυλίσματα Βοτάνων
Βάρος 10 ml
Ονομασία Mentha Piperita
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Η μέντα είναι ένα ποώδες, αρωματικό φυτό, ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό, τόσο για τις γευστικές, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Η φαρμακευτική της αξία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, σε βιταμίνη Β2, σε αρκετά μικρότερες όμως ποσότητες, καθώς και σε μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο. Τα φύλλα της περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών από οποιοδήποτε άλλο βότανο, ενώ συνολικά επιδεικνύει σημαντική αντιβακτηριακή, αντι-ιϊκή, αντισηπτική και αναλγητική δράση, καθώς η μενθόλη, η βασικότερη χημική ουσία του βοτάνου, θεωρείται πραγματικό ιάμα για την πρόληψη, αλλά και την άμεση αντιμετώπιση μίας σειράς προβλημάτων.

Το εκχύλισμα μέντας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη θεραπεία μίας σειράς αναπνευστικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της βρογχίτιδας, της ιγμορίτιδας και του κρυολογήματος, ενώ εάν εφαρμοστεί στο μέτωπο και τους κροτάφους αντιμετωπίζει και τους πονοκεφάλους τύπου τάσης, ανακουφίζοντας άμεσα από τα συμπτώματα της ημικρανίας, όπως τη ναυτία, τον εμετό και την φωτοευαισθησία. Επίσης, μέσω της μείωσης των μυϊκών σπασμών, επιδεικνύει ιδιαίτερα ευεργετική δράση στους κολικούς και στην κολίτιδα, στην πρόληψη του στομαχικού έλκους και τη διέγερση των χολικών εκκρίσεων, ενώ είναι ιδιαίτερα τονωτικό του φλεβικού συστήματος, καθώς αναζωογονεί, δροσίζει, ανακουφίζει κι επιδρά καταπραϋντικά στα κουρασμένα πόδια. Εξαιρετικά σημαντική είναι και η συμβολή του στην καταπολέμηση της ακμής, καθώς φαίνεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σημάδια και να καθαρίσει το δέρμα σε βάθος, μέσω των δραστικών αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, οι οποίες εξαλείφουν την μόλυνση, απομακρύνουν τα σπυράκια και καταπραΰνουν την επιδερμίδα από τον πόνο και τον ερεθισμό.

Το εκχύλισμα μέντας, συμβάλλει, επιπλέον στην μείωση των ρυτίδων, κάνοντας το δέρμα να δείχνει νεότερο, φρέσκο και λαμπερό, ενώ απαλύνει και τα σημάδια που προκαλούνται από τσιμπήματα εντόμων, όπως τα κουνούπια, οι μέλισσες, οι σφήκες, οι σκνίπες, καθώς και τις πληγές από τα αγκάθια. Η αντιβακτηριδιακή του δράση συμβάλλει στην προστασία από τον επιχείλιο έρπη, αλλά και τον έρπη των γεννητικών οργάνων, ενώ το άρωμά του φαίνεται να βοηθά στη μνήμη, γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί να φανεί χρήσιμο κατά την περίοδο των εξετάσεων. Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά σύστασή του, βοηθά στην προστασία του σώματος από το οξειδωτικό στρες, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις βλάβες που προκαλούνται στα κύτταρα, ενώ οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες προστατεύουν τα δόντια από τα μικρόβια, καταπολεμώντας παράλληλα την δυσάρεστη αναπνοή. Τέλος, σύμφωνα με έρευνες, η μέντα φαίνεται να έχει προστατευτικές ιδιότητες σε ασθενείς με καρκίνο, που υποβάλλονται σε ακτινοβολία.

Προσοχή: Να μην γίνεται υπερβολική χρήση. Να μην χρησιμοποιείται από τους πάσχοντες από άσθμα, καθώς και από τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.

Δείτε επίσης

Ιπποφαές (Sea Buckthorn) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body hippophae rhamnoides
€ 4,90
Επιλόβιο (Willowherb) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body epilobium ciliatum
€ 4,90
Σύμφυτο (Comfrey) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body symphytum officinale
€ 4,90
Σεντέλα (Indian Pennywort) Εκχύλισμα 30ml Nature & Body centella asiatica
€ 6,90
Φύκια (Seaweed) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body fucus vesiculosus
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή