Ρείκη Βάμμα (Heather) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2111
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία calluna vulgaris
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Ρέικη Βαμμα (Calluna vulgaris) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Ρέικη. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Ρέικη θεωρείται ένα από τα καλύτερα αντισηπτικά και απολυματικά του ουροποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές, το Ρέικη απολυμαίνει ολόκληρο το ουροποιητικό σύστημα αυξάνοντας ελαφρά και τη παραγωγή ούρων. Θεωρείται κατάλληλο για την αντιμετώπιση της κυστίτιδας και την καταπολέμηση λοιμώξεων του ουροποιητικού. Σύμφωνα με αρκετές δημοσιεύσεις, το ρείκη φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις πέτρες - τόσο στα νεφρά, όσο και στο ουροποιητικό σύστημα. Ενδέχεται η αποτελεσματικότητα του βοτάνου, στις παραπάνω περιπτώσεις, να οφείλεται στην ουσία αρμπουτίνη που περιέχει. Το Ρέικη φαίνεται να έχει θετική επίδραση στις περιπτώσεις αρθρίτιδας και ρευματισμών (εσωτερική και εξωτερική χρήση). Γενικά το Ρέικη θεωρείται από πολλούς βοτανοθεραπευτές ως ένα βοτανο που αποτοξινώνει ολόκληρο τον οργανισμό.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Βαλεριάνα Βάμμα (Valerian) 50ml Nature & Body valeriana officinalis
€ 14,90
Βερμπάσκο-Φλόμος Βάμμα (Common Mullein) 50ml Nature & Body Verbascum thapsus
€ 8,90
Βρώμη Βάμμα (Oat) 50ml Nature & Body avena sativa
€ 8,90
Σημύδα Βάμμα (White Birch) 50ml Nature & Body betoula alba
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή