Σκροφουλάρια Βάμμα (Figwort) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2117
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία scrophularia nodosa
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Σκροφουλάριας (Scrophularia nodosa) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Σκροφουλάρια. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Σκροφουλάρια χρησιμοποιείται κυρίως για την απομάκρυνση των τοξίνων από τον οργανισμό (detoxification of the body). Αυτό έχει ως συνέπεια η Σκροφουλάρια να θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση χρόνιων και σοβαρών δερματικών παθήσεων, όπως είναι η ακμή, η ψωρίαση και τα εκζέματα. Η ευεργετική δράση της Σκροφουλάριας στις περιπτώσεις αυτές, θεωρείται πως οφείλεται στις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των συστατικών της. Όταν η Σκροφουλάρια χρησιμοποιείται εξωτερικά (ως αλοιφή), τότε θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων και του έρπητα.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Αλχιμήλλη Βάμμα (Ladie's Mantle) 50ml Nature & Body alchemila alpina
€ 11,90
Βαλσαμόχορτο Βάμμα (St John's Wort) 50ml Nature & Body hypericum perforatum
€ 11,90
Καλέντουλα Βάμμα (Pot Marigold) 50ml Nature & Body calendula arvensis
€ 11,90
Ινδικό Τζίνσενγκ Βάμμα (Indian Ginseng) 50ml Nature & Body Withania Somnifera
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή