Σμέουρο Βάμμα (Raspberry) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2478
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία rubus idaeus
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Σμέουρο ή βατόμουρο ( Rubus idaeus) είναι ένα πολυετές φυτό με μικρούς κόκκινους ζουμερούς καρπούς. Κατάγεται από την Ευρώπη και τις βόρειες περιοχές της Ασίας. Σήμερα καλλιεργείται σε πολλές εύκρατες περιοχές καθώς η ζήτησή του αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας.

Το Σμέουρο αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα μιας υγιεινής διατροφής με λίγες θερμίδες. Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται κετόνες, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή της ορμόνης αδιπονεκτίνης που σχετίζεται με τη λειτουργία του μεταβολισμού και την καύση λίπους. Η αδιπονεκτίνη παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της χοληστερόλης και της γλυκόζης του αίματος και συμβάλλει στην απαλλαγή των αιμοφόρων αγγείων από τις εναποθέσεις λιπαρών ουσιών.

Το φρούτο αυτό παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φυτικών ινών (έως και 20%). Οι φυτικές ίνες αυξάνουν τον όγκο των τροφίμων και επιβραδύνουν την πέψη. Γι’αυτόν το λόγο, οι διαιτολόγοι συστήνουν την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, αποτελεί μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, με 30 mg ανά φλιτζάνι (καλύπτει περίπου το 50% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C). Περιέχει ακόμα βιταμίνη Β, φολικό οξύ, κατεχίνες, κερκιτίνη, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο και ανθοκυανίνες, ουσίες γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση.

Το βατόμουρο διαθέτει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως όλα τα μούρα, με αποτέλεσμα να προκαλεί γρήγορα το αίσθημα του κο¬ρεσμού και να συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση των επι¬πέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει επανειλημμένα οτι τα άτομα που καταναλώνουν τρό¬φιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη χάνουν περισ¬σότερο βάρος από τα άτομα που καταναλώνουν τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Το φρούτο αυτό συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους και στην καλή υγεία του γαστρεν¬τερικού συστήματος.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Κάλαμος-Άκορος (Sweet Flag) Βάμμα 50ml Nature & Body acorus calamus
€ 8,90
Μάτσα Πράσινο Τσάι Βάμμα (Green Tea Matcha) 50ml Nature & Body camelia sinensis
€ 14,90
Κανέλα Βάμμα (Cinnamon) 50ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή